Pertvarka pradėta ir Kultūros ministerijoje: etatų nemažės

Kultūros ministerijoje pradėta pertvarka: jungiant padalinius mažės vadovų ir aptarnaujančios personalo, daugės kultūros politika užsiimančių specialistų.

„Pertvarkos tikslas yra kokybinis ministerijos darbo šuolis, tai yra pagrindinis orientyras, pagal kurį organizuojama pertvarka. Sutaupymai – jeigu jie ir bus – yra antraeiliai dalykai, nes klausimas yra, kaip padaryti, kad ministerijoje dirbtų tinkami specialistai ir kad jie užsiimtų kultūros politika, kad tų specialistų padaugėtų, o sumažėtų vadovaujančių ir aptarnaujančių“, – BNS sakė ministrės patarėjas Viktoras Bachmetjevas.

Pertvarkos tikslas yra kokybinis ministerijos darbo šuolis, tai yra pagrindinis orientyras, pagal kurį organizuojama pertvarka. Sutaupymai – jeigu jie ir bus – yra antraeiliai dalykai.

Kaip nurodo ministerija, pertvarka vyks iki 2018 metų pradžios, jos metu bus atsisakyta departamentinės sistemos, iš aštuoniolikos struktūrinių padalinių liks vienuolika, vadovų skaičius sumažės nuo dvidešimt šešių iki penkiolikos. Tikimasi, kad iš sprendimų priėmimo proceso eliminavus perteklines grandis paspartės procesas ir sustiprės sprendimų priėmėjų atsakomybė. Be kita ko, siekiama dar labiau įtvirtinti Kultūros ministerijos, kaip kultūros politikos formuotojos vaidmenį, kultūros politikos įgyvendinimą atiduodant ministerijai pavaldžioms ir kitoms kultūros sektoriaus įstaigoms.

„Ministerijoje stiprinamos kultūros edukacijos, visuomenės informavimo politikos bei medijų raštingumo kompetencijos, o regionų kultūros politika tampa horizontaliuoju prioritetu“, – sakoma pranešime.

Ministerijos teigimu, pertvarką paskatino ir Valstybės kontrolės pavasarį po audito išsakytos pastabos.


Šiame straipsnyje: Kultūros ministerijapertvarka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių