Penki įtariamieji Telšių korupcijos byloje paleisti į laisvę

Penki įtariamieji Telšių korupcijos byloje ketvirtadienį buvo paleisti į laisvę, likę du kol kas lieka sulaikyti.

„Penki užvakar sulaikyti įtariamieji buvo paleisti į laisvę ir jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir draudimai bendrauti su tam tikrais asmenimis“, – BNS sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė spaudai Renata Endružytė.

Pasibaigus sulaikymo terminui, į laisvę paleisti kyšio ėmimu įtariami nuo pareigų nušalintas, Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Anglickas, taip pat nušalintas savivaldybės Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gintautas Lukauskas bei Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vadovė Laima Simanauskienė, taip pat du papirkinėjimu įtariami verslininkai.

Kitiem dviem sulaikytiesiems – papirkimu įtariamam buvusiam Telšių administracijos direktoriui Sauliui Urbonui ir kyšio ėmimu įtariamam savivaldybės tarybos nariui, bendrovės „Lestema“ vadovui konservatoriui Juozui Butkevičiui – terminas dar nepasibaigė. Jie vis dar yra sulaikyti, nurodė STT atstovė.

Teisėsauga nurodo tirianti kyšininkavimo schemą, kur už viešuosius pirkimus Telšių rajono savivaldybės tarnautojai įtariami priėmę kyšius iš kai kurių pirkimuose dalyvaujančių įmonių atstovų už palankumą šioms bendrovėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pazistama

pazistama portretas
seniai jau reikejo, is kur tokie turtai atsirado pas siuos ponus, nei turtingu tevu , nei uosviu?

saulius

saulius portretas
Meslasauga tokiose bylose neveiksni ira,geda nevykeliams!

sava chebra

sava  chebra   portretas
susimokes kysius palais ir tuos kuriuos dar laiko uz grotu .... lietuvoj laisve ir nepriklausomybybe issikovojo iskrypeliai variugos kysininkai ir bandiugos su teisesmaukiniu kgbesnyku mafija ---visi like 3 milijonai 500 tusktanciu pateko y bandiugu ir teisesmaukiniu mafijos , vergove....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių