Patarėjas: prezidentė nebijo jokių komisijų ir atsakys į visus klausimus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atsakys į visus klausimus, jei jie bus užduoti, Seime valdantiesiems inicijuojant naują tyrimą dėl įtakos politikai, sako jos patarėjas Mindaugas Lingė.

Tuo pačiu prezidentės atstovas tvirtina, kad pagrindo naujiems tyrimams nėra ir valdančiųjų iniciatyva tėra siekis kompromituoti oponentus artėjant rinkimams.

„Prezidentė nebijo jokių komisijų, neturi ko slėpti, ir jei būtų sudaryta tokia komisija ir užduodami klausimai, ji į juos visus atsakytų, su malonumu, jei tik tokių klausimų būtų“, – antradienį interviu Žinių radijui sakė M. Lingė.

„Yra tokių praktikų buvusių ir ankstesnėse Seimų kadencijose, ir turėjo komisijos nariai klausimų prezidentei, jie formulavo juos raštu, atsiuntė į Prezidentūrą, prezidentė atsakė komisijai, ir precedentas jau buvo sukurtas“, – pažymėjo M. Lingė.

Prezidentė nebijo jokių komisijų, neturi ko slėpti, ir jei būtų sudaryta tokia komisija ir užduodami klausimai, ji į juos visus atsakytų, su malonumu.

Tuo pačiu patarėjas tvirtino, kad pagrindo naujiems tyrimams nėra, o „tikrieji komisijų tikslai yra politinės priešrinkiminės sumaišties kėlimas, ir naudojimasis prieš politinius konkurentus“.

„Tai rodo dvi aplinkybės, viena, terminas, iki kurio norima pabaigti, kitų metų gegužės mėnuo, vieni rinkimai bus pasibaigę, o kitų artėja finalas. Kitas momentas yra, kad labai aiški kryptis tyrimo – dviejų buvusių skirtingų oponuojančių viena kitai, socialdemokratų ir konservatorių Vyriausybių laikotarpių veikla, matyt, toks tikslas ir yra“, – sakė M. Lingė.

Antradienį parlamentarai planuoja apsispręsti, ar pradėti naują tyrimą dėl įtakos politiniams procesams ir valstybės tarnautojams.

Šį tyrimą inicijuoja valdančiųjų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Jo teigimu, praėjusią sesiją atliktas Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimas iš esmės dėl tų pačių dalykų parodė, jog tyrimą reikia tęsti.

Pagal nutarimo projektą, specialiai sudaryta parlamentarų komisija turėtų aiškintis suinteresuotų asmenų ar jų grupių galbūt neteisėtą įtaką, poveikį rinkimų eigai, koalicijų formavimui, parlamentinių frakcijų, atskirų politikų darbui, partijų ir visuomeninių judėjimų veiklai bei finansavimui, teisėkūros procesams, valstybės valdomų įmonių, viešųjų įstaigų vadovų, valdymo ar priežiūros organų narių rinkimui, skyrimui.

Siūloma tirti 2008–2016 metų laikotarpį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Ko jai bijot prasukus milijardą eurų

Anonimas

Anonimas portretas
drasi KGBiste nes turi galinga uznugari pati paskirusi ,bet turetu paviesinti darba KGB irvisas eferas .

preziudente -nebijo jokiu klausimu

preziudente -nebijo jokiu  klausimu portretas
ir atsakys y visus klausimus.........,,,,,AS CIA NEI PRIE KO,,,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių