Patvirtino: V. Šapoka yra kandidatas į finansų ministrus

  • Teksto dydis:

Premjeru siūlomas skirti Saulius Skvernelis antradienį patvirtino, kad buvęs Lietuvos banko Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktorius Vilius Šapoka yra kandidatas į finansų ministrus.

V.Šapoka sako svarstantis galimybę tapti ministru „valstiečių“ ir socialdemokratų koalicinėje Vyriausybėje.

„Yra kandidatų“, – žurnalistų klausiamas, ar, be V.Šapokos, dar yra kandidatų vadovauti Finansų ministerijai, atsakė S.Skvernelis. Tačiau perklaustas, ar V.Šapoka yra realiausias kandidatas į šias pareigas, S.Skvernelis atsakė: „Tikriausiai“.

„Taip, šiuo metu svarstau tokią galimybę (...) Apsispręsti ketinu artimiausiu metu“, - BNS sakė V.Šapoka.

Liepos pabaigoje iš Lietuvos banko pasitraukęs V.Šapoka teigė šiuo metu atostogaujantis ir kitų darbo pasiūlymų neturintis.

37 metų ekonomistas V.Šapoka iki darbo centriniame banke buvo Vertybinių popierių komisijos, 2012-ųjų pradžioje prijungtos prie Lietuvos banko, pirmininkas. Jis yra dirbęs tuometiniame Lietuvos taupomajame banke (dabar „Swedbank“), Finansų ministerijoje.

2012-ųjų rudenį Seimo rinkimus laimėjusios Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius tuomet minėjo V.Šapoką kaip vieną galimų kandidatų į finansų ministrus, tačiau V.Šapoka sakė tokia galimybe nesidomintis.

Iki šiol „valstiečių“ pagrindiniu kandidatu tapti finansų ministru įvardintas Stasys Jakeliūnas antradienį išrinktas Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininku - jis išrinktas vietoje praėjusią savaitę komitetui vadovauti paskirto „valstiečio“ Viktoro Rinkevičiaus.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis antradienį tvirtino, kad kandidatas į premjerus Saulius Skvernelis pasirinko kitą kandidatą į finansų ministrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kodėl Lietuvos finansams TIK visokie Š*** gali vadovaut?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių