Pasiūlymai: teisingumo ministrė – M. Vainiutė, Seimo vicepirmininkas – M. Bastys

  • Teksto dydis:

Socialdemokratai į teisingumo ministrus siūlo nepartinę kandidatę M.Riomerio universiteto dėstytoją Mildą Vainiutę, trečiadienį po partijos prezidiumo posėdžio Seime žurnalistams pranešė socialdemokratų vadovas, kadenciją baigiantis premjeras Algirdas Butkevičius.

„Kandidate į teisingumo ministrus pasiūlyta M.Vainiutė, M.Romerio universiteto profesorė, ji taip pat daug metų dirbo ir prezidento kanceliarijoje, atrodo, nuo 2003 iki 2009 metų, yra dirbusi Teisingumo ministerijoje, apsigynusi mokslinę disertaciją Vokietijoje, puikiai suprantame, kad yra kompetentinga, išsilavinusi ir studentų mylima profesorė“, – sakė A.Butkevičius.

M.Vainiutė yra dirbusi prezidento Valdo Adamkaus patarėja teisės klausimais, taip pat Prezidentūros kanceliarijoje dirbo konsultante prezidentės Dalios Grybauskaitės pirmosios kadencijos metu.

A.Butkevičius tvirtino, kad kandidatūra tinka ir paskirtajam premjerui Sauliui Skverneliui.

„Jis buvo su ja susitikęs, kalbėjosi, ir šita kandidatūra, kiek turiu informacijos, jam tiko“, – sakė A.Butkevičius.

Socialdemokratų lyderis taip pat pranešė, kad antrą kartą nebenkandidatuos į Seimo vicepirmininkus. Lapkričio viduryje per slaptą balsavimą jis nesurinko pakankamo balsų skaičiaus, kad būtų paskirtas į pareigas. Į šį postą socialdemokratai siūlo parlamentaro Mindaugo Basčio kandidatūrą.

„Šiandien aš pasiūliau į Seimo pirmininko pavaduotojo pareigas M.Bastį, jis jau trečią kartą laimėjęs vienmandatėje apygardoje, aš manau, kad tai ramus, inteligentiškas, draugiškas ir demokratiškas, visada ieškantis kompromisų“, – sakė kadenciją baigiantis premjeras.

Klausiamas, kodėl nekandidatavo antrą kartą, A.Butkevičius atsakė: „Aš buvau apsisprendęs tą pačią naktį, kai nesurinkau pakankamai balsų“.

Teisingumo ministro postas naujoje Vyriausybėje liko laisvas šių pareigų atsisakius Juliui Pagojui. Jis praėjusią savaitę buvo paskirtas teisingumo ministru naujojoje Vyriausybėje, tačiau savo kandidatūrą atsiėmė paaiškėjus, jog pernai gegužę jis buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai.

Anksčiau Socialdemokratų partija į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, sulaukęs priekaištų dėl galimų sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius.

Kitas socialdemokratų kandidatas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas „valstiečiams“ taip pat neįtiko, kaip teigta, dėl amžiaus ir politikavimo.

S. Skverneliui kandidatė tinka

Paskirtajam premjerui Sauliui Skverneliui socialdemokratų pateikta kandidatė į teisingumo ministrus nepartinė profesorė Milda Vainiutė abejonių kol kas nekelia.

„Man ta kandidatūra abejonių kol kas nekelia“, - BNS trečiadienį sakė S.Skvernelis.

Saulius Skvernelis                                                    K.Kavolėlio/BFL nuotr.

Ministras pirmininkas teigė su ja susitiksiąs artimiausiu metu ir vylėsi, kad M.Vainiutė bus paskirta dar iki svarstant Vyriausybės programą Seime kitą antradienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na jei propesore ---niute darbavosi su Adamkievicium ir grybauckaite , trauke is bedos ciulbinaite pardavus valstybines paslatis --tuomet aisku ,kad yra patikimas zmogus , slepiant visus galus

Anonimas

Anonimas portretas
JI patarinėjo Teisės klausimais Adamkui. Teisėje mažiausiai yra politikos.

T0mas J.

T0mas J. portretas
Neabejotinai socdemams į pagalbą atėjo Prezidentė TSKPistė - Vainiutė yra Grybauskiatės kandidatas, aš tuo neabejoju, nes ji yra dirbusi Grybauskaitės prezidentūros komandoje. Nepatinka man tai. Labai jau didelę įtaką Karbauskio valdžiai daro TSKPistė. Skaitykit straipsnį DELFI apie tai, kas dirba prezidentūroje: "Teisės grupėje patarėjų pareigas užima MRU docentė Milda Vainiutė" (citata iš straipsnio "Prie D.Grybauskaitės iškalbos tobulumo prisideda žinoma rašytoja R.Šerelytė", 2009 m. rugpjūčio 28 d. 00:10, Eglė Samoškaitė)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių