Pasitraukus R. Paksui „tvarkiečiai“ tvirtins laikinąjį partijos vadovą

  • Teksto dydis:

Iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pareigų pasitraukus ilgamečiam vadovui europarlamentarui Rolandui Paksui „tvarkiečių“ valdyba trečiadienį tvirtins laikinąjį pirmininką.

„Bus laikinai svarstoma, kas eis partijos pirmininko pareigas“, – BNS sakė vienas iš dešimties partijos vicepirmininkų parlamentaras Remigijus Žemaitaitis.

Anot jo, laikinuoju pirmininku gali būti bet kuris pavaduotojas, valdybos narys.

„Tai techninis dalykas, jokio skirtumo, kas bus laikinasis vadovas. (...) Jis turės parengti partijos kongresą, padėti vienmandatininkams per antrąjį turą“, – tvirtino R.Žemaitaitis.

R.Paksas iš „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkų atsistatydino pirmadienį, paaiškėjus Seimo pirmojo rinkimų turo rezultatams. „Tvarkiečiams“ vos pavyko įveikti rinkimų barjerą, jie surinko 5,33 proc. balsų ir užsitikrino penkis mandatus parlamente. Dar keturi „tvarkiečių“ kandidatai pateko į antrąjį rinkimų turą.

Keturiolika metų su keliomis pertraukomis partijai vadovavęs R.Paksas tvirtino, kad Lietuvoje nėra demokratijos, jam kaip iš posto pašalintam prezidentui neleidžiama dalyvauti rinkimuose, o su keliais atstovais Seime neįmanoma siekti realių pokyčių šalyje.

Pagal partijos įstatus, pirmininkui atsistatydinus iki kito pirmininko išrinkimo jo pareigas atlieka valdybos paskirtas vienas iš pirmininko pavaduotojų.

Surengti naują kongresą, per kurį būtų išrinktas naujas „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis, privalu per mėnesį.

„Įsivaizduoju, kad lapkričio pabaigoje – gruodžio pradžioje turėtų būti kongresas“, – sakė R.Žemaitaitis.

„Tvarkiečiai“ turi apie 12,9 tūkst. narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai nejau Paksaitė bus?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių