Pasirašyta Lietuvos ir Brazilijos sutartis dėl nuteistųjų perdavimo

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Brazilijos užsienio reikalų Aloysio Nunes Ferreira trečiadienį pasirašė tarpvyriausybinę sutartį dėl nuteistųjų asmenų perdavimo.

Dvišalis ministrų susitikimas organizuotas Niujorke vykstančios Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos sesijos, kurioje dalyvauja L. Linkevičius, paraštėse, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Anot ministerijos, sutartis įprasmina Lietuvos ir Brazilijos dvišalį bendradarbiavimą ir pagalbą baudžiamosios teisės srityje bei abipusę šalių pagarbą žmogaus teisių principams. Sutartis leis glaudžiau bendradarbiauti Lietuvos ir Brazilijos teisingumo ministerijoms visose su nuteistųjų asmenų perdavimu susijusiose srityse.

Dvišaliame ministrų susitikime taip pat aptartos tarpusavio santykių aktualijos, Europos Sąjungos ir Lotynų Amerikos santykių, bendradarbiavimo JT ir kitose tarptautinėse organizacijose klausimai.

L. Linkevičius susitikime pažymėjo dvišalių Lietuvos ir Brazilijos politinių, ekonominių, kultūrinių ir socialinių ryšių gilinimo svarbą. Ministrai džiaugėsi Brazilijoje įsikūrusios didžiausios Lotynų Amerikoje lietuvių kilmės asmenų bendruomenės veikla, kuri nepaprastai aktyviai prisideda prie Lietuvos ir Brazilijos kultūrinių santykių plėtojimo ir Lietuvos žinomumo Brazilijoje didinimo.

Diplomatiniai Lietuvos ir Brazilijos santykiai užmegzti 1931 metais, atkurti 1991 metais. 2013 metais įsteigtas Lietuvos generalinis konsulatas San Paule. Lietuva turi garbės konsulatus San Paule ir Rio de Žaneire.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai štai kur jis buvo taip ilgai dingęs. Šlaistėsi po Braziliją...ten gi nemažai mūsų tautiečių patyliukais už narkotikus sėdi..

laikas

laikas portretas
o su peru indenais kodel nepasirase juk tai baisiai aktualu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių