Partijų rinkimų programose daugiausia dėmesio – algoms ir pensijoms

  • Teksto dydis:

Vertindami politinių partijų rinkimų programos ekspertai sako, kad jose labiausiai akcentuojami algų ir pensijų dydžiai - iki šiol dauguma žmonių nepatenkina savo elementariausių poreikių, taigi jų akys pirmiausia krypsta į dalykus, susijusius su pinigais, rašo "Lietuvos žinios".

Anot SEB banko vyriausiojo ekonomisto Gitano Nausėdos, Lietuvoje mėnesinio uždarbio tema - viena aktualiausių, nes, pavyzdžiui, minimalią algą gauna apie penktadalis darbuotojų. "Tai didžiulis rinkėjų skaičius, į kurį politikai orientuojasi. Liberalai ir konservatoriai, tarkime, minimalios algos klausimo neakcentuoja taip, kaip kairiosios ir centro partijos", - dienraščiui teigė G. Nausėda.

Politologas Mindaugas Jurkynas pažymėjo, kad partijos, skelbiančios konkrečius vidutinių algų, pensijų skaičius, tačiau vengdamos detalizuoti, kaip to pasieks, taip elgiasi neatsitiktinai. "Skaičiai nurodo lengvai pamatuojamus dydžius. Jie nei niekiniai, nei pigūs, tiesiog bendra konteksto dalis. Paskui rinkėjai gali reikalauti atsiskaitymo. Kita vertus, politikai, kalbėdami apie vidutinius atlyginimus, pensijas, gali veikti viešojo sektoriaus algas, tad tie pažadai orientuoti į šį sektorių",- sakė M.Jurkynas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių