STT kratos: tarp sulaikytųjų – ir prodiuseris R. Skaisgirys

  • Teksto dydis:

STT pareigūnai atliko keliolika kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje. Sulaikyti penki asmenys, tarp kurių – ir žinomas prodiuseris Rolandas Skaisgirys.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai antradienį atliko keliolika kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje. Sulaikyti penki asmenys, tarp kurių, portalo delfi.lt žiniomis, ir žinomas prodiuseris Rolandas Skaisgirys.

D. Barakausko komandos nariai

Du iš STT minimų asmenų, A.J. ir E.R., yra ėję politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigas Vidaus reikalų ministerijoje, kuriai vadovauja „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas.

Ministro politinio pasitikėjimo komandoje yra dirbęs viceministras Algimantas Juocevičius ir patarėjas Ervinas Raistenskis. A.Juocevičius atleistas, nes buvo atsidūręs vadinamajame juodajame STT sąraše, o E.Raistenskis šiuo metu dirba Turto valdymo ir ūkio departamento prie VRM direktoriaus pavaduotoju.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis antradienį per spaudos konferenciją patvirtino, kad atliekant ikiteisminį tyrimą sulaikyti penki asmenys, tarp jų yra ir A.Juocevičius bei E.Raistenskis.

Vidaus reikalų ministerija antradienį pranešė, kad kol vyksta Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Generalinės prokuratūros tyrimas, kuriame minimi buvę VRM tarnautojai, komentarų neteiks.

Kratos atliktos ir trijų verslo bendrovių vadovų darbovietėse, namuose, pranešė STT.

Pasak pranešimo, kratų prireikė tęsiant ilgalaikį tyrimą, kuriuo siekiama išsiaiškinti aplinkybes ir surinkti faktinius įrodymus dėl galbūt organizuotos grupės vykdytos prekybos poveikiu stambiu mastu.

Apie 12.50 min. į partijos būstinę Vilniuje, Totorių gatvėje, atvyko partijos atstovai Seimo narys Kęstas Komskis ir teisininkė Aušra Ručienė, jie buvo įleisti stebėti kratos.

Jie nekomentavo situacijos bei tvirtino neklausę STT pareigūnų, dėl ko atliekama krata - jie esą tiesiog nori stebėti kratą.

„Mes paprašėme, kad pagal įstatymą leistų dalyvauti procese. Pareigūnai tiesiog dirba savo darbą“, - sakė A.Ručienė.

Strasbūre šiuo metu esantis partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas BNS sakė neturintis informacijos apie tai, kas vyksta partijos būstinėje Vilniuje.

„Pažiūrėsime, ar čia eilinė akcija, ar čia klaidų padaryta. Reikia dar luktelėti“, - teigė R.Paksas.

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ Seime seniūnas Petras Gražulis taip pat tvirtino nežinantis, kokiu tikslu partijos būstinę aplankė STT.

„Žinau, kad kažkas vyksta, kad apsilankė STT pareigūnai būstinėje, kokiu pagrindu, tikrai negaliu pasakyti. Galbūt artėja rinkimai, o partijos reitingai per daug aukšti, reikia kažkaip sumažinti. Neatmesčiau ir tokios versijos“, - žurnalistams Seime sakė P.Gražulis.

STT Vilniaus valdybos atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jį kontroliuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Įtarimų sukėlė viešieji pirkimai

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros atliekamas ikiteisminis tyrimas susijęs su Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vykdytais viešaisiais pirkimais, pranešė generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.

Jis antradienį per spaudos konferenciją patvirtino, kad atlikta keliolika kratų ir sulaikyti penki asmenys, tarp jų - buvęs vidaus reikalų ministro „tvarkiečio“ Dailio Alfonso Barakausko patarėjas Ervinas Raistenskis ir buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius.

Prokuroras tvirtino, kad artimiausiu metu jiems bus pateikti įtarimai ir sprendžiama dėl kardomosios priemonės skyrimo.

Žiniasklaida skelbia, kad tarp sulaikytųjų yra ir žinomas prodiuseris R. Skaisgirys, tačiau pareigūnai tokios informacijos nekomentuoja.

„Apie fizinių asmenų dalyvavimą ikiteisminiame tyrime nekomentuojame“, - per spaudos konferenciją sakė STT vadovas Saulius Urbanavičius.

Anot pareigūnų, kol kas nėra pareikšti įtarimai juriniams asmenims.

Pasak D.Raulušaičio, tyrimas atliekamas „dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų“.

STT vadovas S.Urbanavičius tvirtino, kad prekyba poveikiu vyko stambiu mastu.

„Prekyba poveikiu iš tikrųjų yra stambiu mastu įtariama, tai daugiau nei 250 MGL (per 32,5 tūks. litų)“, - sakė S.Urbanavičius.

Pareigūnai neatskleidžia, ar tyrime yra duomenų apie kokią nors galbūt neteisėtą ministro D.A.Barakausko veiklą.

„Tyrimo metu visos tos aplinkybės bus nustatytos ir išaiškintos“, - sakė generalinio prokuroro pavaduotojas, paklaustas, ar ministras galėjo nežinoti apie galimus nusikaltimus.

STT pareigūnai antradienį atliko keliolika kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje. Du iš STT minimų asmenų - A.Juocevičius ir E.Raistenskis. A.Juocevičius iš viceministro pareigų atleistas, nes buvo atsidūręs vadinamajame juodajame STT sąraše, o E.Raistenskis šiuo metu dirba Turto valdymo ir ūkio departamento prie VRM direktoriaus pavaduotoju.

Pasak STT pranešimo, kratų prireikė tęsiant ilgalaikį tyrimą, kuriuo siekiama išsiaiškinti aplinkybes ir surinkti faktinius įrodymus dėl galbūt organizuotos grupės vykdytos prekybos poveikiu stambiu mastu.

R. Paksas: jei nusižengė mūsiškiai – bausime

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas sako, kad dar anksti spręsti dėl tolesnių žingsnių po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kratos „tvarkiečių“ būstinėje - per mažai informacijos.

„Kai išsiaiškinsime situaciją, tada galime daryti vieną, antrą, trečią veiksmą. Reikia išsiaiškinti, ar čia eilinė STT akcija, ar čia mūsų kažkurių pareigūnų padaryta klaida, ar čia prieš rinkimus kažkas. Jeigu tai kažkaip susiję su tais pareigūnais (A.Juocevičiumi ir E.Raistenskiu - BNS), tai vienas jų nedirba jau pusmetį, kitas - metus. Kodėl dabar? Man daug klausimų kyla, bet kad į juos atsakyčiau, turiu per mažai informacijos“, - antradienį BNS telefonu iš Strasbūro sakė partijos vadovas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai antradienį atliko keliolika kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje. Du iš STT minimų asmenų yra buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius ir buvęs vidaus reikalų ministro „tvarkiečio“ Dailio Alfonso Barakausko patarėjas Ervinas Raistenskis.

A.Juocevičius iš pareigų atleistas, nes buvo atsidūręs vadinamajame juodajame STT sąraše, o E.Raistenskis šiuo metu dirba Turto valdymo ir ūkio departamento prie VRM direktoriaus pavaduotoju.

„Jeigu yra mūsiškiai nusižengę, bausime, ir gana griežtai, jei tai kokia nors politinė akcija, priešinsimės, ir stipriai“, - situaciją komentavo R.Paksas.

Jis teigė, kad dėl STT veiksmų trumpina darbo savaitę Strasbūre ir ieško galimybių trečiadienį grįžti į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Strekoza

Strekoza portretas
Dėmesio! Uspaskich netikėtai "atsirado" Lietuvoje su milijonais litų, okupacinis komunistas Paksas, rusų "firmos" Restako (už Uralo)" prezidentas" "atsirado" Lietuvoje taip pat, su milijonais litų. Suma nebuvo net deklaruota pasienyje, kažkodėl praleido rusai. Tuo metu Rusijos gilumoje slapta daryti biznį galėjo tik "veikėjai" iš Lietuvos, esantys po KGB "skėčiu". Išvadas padarykit patys...

Nuomone

Nuomone portretas
R. Skaisgirys silpnas ne tik finansiškai... silpnas jis visokeriopai. O apie kitą Rolandą - nuomonė štai: Žmonės sensta nevienodai greitai, o Paksui R. teko nemažai vadinamųjų "mirties kilpų" ore padaryti, kai buvo tikrai dar jaunas - iki maždaug 27 m., tada jis ir kitų labai sveikatai pavojingų triukų ore darydavo... mediciniškai būna ir galvos smegenys pakenktos - jo paties duomenys juk akivaizdūs dabar... vertėtų išties pas gerus specialistus tomografuotis bent galvos smegenis Paksui R. Vizualiai asmuo nudėvėtas iki maždaug 90 ar daugiau biologinio amžiaus vyro - net su geru grimu... o be jo??? tai nuomonė - reikia objektyvių tyrimų jo atžvilgiu. Manau, į politiką negalėjo eiti nuo pat pradžių - ir išvarymo iš Prezidentūros etape labai demonstravo nepatvarumą - ketvirtadieniai tautai viešai palinkėdavo "gero savaitgalio" ir panašiai. Tai nuomonė.

Vladimir

Vladimir portretas
ESAME TVARKIEČIAI IR KAUNO MIESTO PILIEČIAI IR TIKRAI IŠSIAŠKINSIME -KUR ŠUO PAKASTAS.O KOMENTUOTI NEŽINODAMI BYLOS EIGOS TESIOG NEKOREKTIŠKA.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių