Parlamentarų delegacija į Baltarusiją nebus įleista?

Lietuvos parlamentarų delegacija į Baltarusiją vykti planuoja kitą savaitę, tačiau turima duomenų, jog jų nenorima įleisti, BNS sakė konservatorius Seimo narys Žygimantas Pavilionis.

„Galiu pasakyti, kad ji tikrai planuojama, mes dabar šią savaitę susitvarkysime visus formalius dokumentus Seime ir, tikėtina, kad bandysime vykti kitą savaitę“, – sakė jis.

Vis dėlto, jo žiniomis, delegacijos gali būti bandoma neįsileisti.

„Kol kas signalai yra tokie, kad baltarusiai niekaip nenori mūsų matyti ir bandys mūsų visais būdais neįsileisti“, – sakė Ž. Pavilionis.

Jis žada pamėginti šį klausimą aptarti su Baltarusijos ambasadoriumi Lietuvoje.

„Pasižiūrėsiu, ką jis į tai sako. Bet mes tikrai bandysime kitą savaitę vykti. Galbūt ta situacija ir pasikeis, galbūt tos durys ir atsivers“, – svarstė parlamentaras.

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas „socialdarbietis“ Juozas Bernatonis teigė, kad delegacija vykti turėtų tuomet, kai atsiras galimybė šio vizito metu prisidėti prie svarbių pokyčių.

„Pirma sąlyga, mano galva, yra tai, kad būtų tikslinga vykti ir kad galima būtų kažką tai ten nuveikti. Nes su opozicijos atstovais mes turime puikius ryšius“, – pirmadienį po susitikimo su prezidentu žurnalistams sakė J. Bernatonis.

„Su opozicija mes galime bendrauti ir čia, Vilniuje. Mums reikėtų, kad galima būtų padaryti kokią nors įtaką šiuo metu esančioms valdžios struktūroms, nes, nepaisant diktatoriaus tvirtos pozicijos, ten vienybės taip pat nėra“, – sakė jis.

J. Bernatonis teigė,kad susitikimai nevyktų su asmenimis, kurie pažeidė žmogaus teises ir kuriems ruošiamasi paskelbti sankcijas.

Seimo Užsienio reikalų komitetas penktadienį pritarė iniciatyvai siųsti parlamentarų delegaciją į Minską, su Užsienio reikalų ministerija derins tokio vizito programą.

Siūloma, kad Seimo narių delegacijai vadovautų Europos reikalų komiteto pirmininkas „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas, taip pat vyktų konservatoriai Ž. Pavilionis, Ingrida Šimonytė, Emanuelis Zingeris, Laurynas Kasčiūnas, „valstiečių“ frakcijos atstovai Tomas Tomilinas, Žmogaus teisių komiteto vadovas Valerijus Simulikas, liberalas Gintaras Vaičekauskas, socialdemokratė Rasa Budbergytė, Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kur Gabrielius?

O kur Gabrielius? portretas
Jis sėdės namie ir džiaugsis jei pavyks, o jei nepavyks - manęs ten nebuvo! Švarkelis bus švarus!

Jonas

Jonas portretas
Būtų labai gerai kad juos įleistų bet nebeišleistų, LT tik išloštų 12 amerikososų atsikratę.

Piaras

Piaras portretas
Jie ir nenori ten patekti. Svarbu sudaryti įspūdį Lukašenka neįleido! Ir būtų neprotingas kad įleistų perversmo kurstytojus.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių