Pareigūnų veiksmų sulaikant P.Gražulį tyrimą VRM perdavė policijai

Vidaus reikalų ministerija (VRM) nebetirs Seimo nario Petro Gražulio ir policijos susirėmimo per eitynes "Už lygybę" Vilniuje.

LNK Žinios pranešė, kad viskas palikta aiškintis patiems policininkams.

"Pagal pateiktą prašymą Vidaus reikalų ministerija surinko medžiagą iš policijos ir aš pasirašiau, kad ta medžiaga būtų ištirta Generaliniame policijos komisariate (Policijos departamente - BNS), pavedžiau atlikti tyrimą", - teigė vidaus reikalų ministrą Dailį Alfonsą Barakauską pavaduojantis krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis, laikinai vadovaujantis Policijos departamentui, teigė, kad ir be papildomo vidaus reikalų ministro paliepimo tyrimas vyksta, tačiau kol kas jokių policijos nusižengimų nematyti.

"Norime kuo mažiau visgi kad būtų policininkai patraukti nuo tarnybos ir įtraukti į įvairiausias procedūras. Vieną kartą apklausėme, tikrai panaudosime ir ištirsime. Bet kažkokių naujų aplinkybių šiandien susijusių su tuo tikrai neturime ir šiandien tiek, kiek leidžia mums surinkta medžiaga, galiu teigti, kad kažkokių pažeidimų tikrai nenustatėme", - sakė A.Stončaitis.

P.Gražulis pasipiktinęs, kad jo tramdymą tirs policininkai.

"Pasirodo, kaliniai pradės save saugoti, vagys - tirti savo bylas", - teigė parlamentaras, žadėjęs Seimo rudens sesijoje kelti klausimą dėl tyrimo parlamento lygiu.

VRM praėjusią savaitę pradėjo tyrimą dėl P.Gražulio sulaikymo, sakydama, kad tyrimu "siekiama nustatyti incidento tarp Seimo nario P.Gražulio ir policijos pareigūnų, kuris įvyko liepos 27 dieną Lietuvos gėjų lygos organizuotų eitynių "Už lygybę" metu, aplinkybes". Šio tyrimo išvadų pagrindu turėjo būti sprendžiamas klausimas dėl tarnybinio patikrinimo inicijavimo.

"Tvarkiečio" D.A.Barakausko vadovaujama ministerija tyrimą pradėjo po "Tvarkos ir teisingumo" partijos vadovo Rolando Pakso kreipimosi.

P.Gražulis yra šios partijos frakcijos Seime vadovas.

Šiuo tyrimu pasipiktino pareigūnų profsąjungos, opozicijos atstovai.

Prieš homoseksualų eitynes Vilniuje liepos 27 dieną P.Gražulis buvo sulaikytas, kai su šių eitynių priešininkais bandė prasibrauti pro policininkų užkardą. Seimo narys buvo įsodintas į policijos automobilį ir išgabentas.

P.Gražuliui skirta 200 litų bauda už tai, kad jis renginio metu Gedimino prospekte perėjo specialią policijos nutiestą "Stop" juostą.

Be skiros baudos P.Gražuliui surašyti dar du administracinės teisės pažeidimų protokolai - dėl pasipriešinimo pareigūnams ir jų reikalavimų nevykdymo. Už tai gresia ne tik bauda, bet ir iki 30 parų areštas. Šias bylas būtų galima nagrinėti tik tuo atveju, jei Seimas panaikintų P.Gražulio teisinę neliečiamybę.

Parlamentaras sako eitynėse nukentėjęs nuo policininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai bent

Tai bent portretas
Atidavė Katinui svarstyti pelės skundą...

pilietis

pilietis portretas
Vilkas vilka teis, na ar nejuokinga, juk aiski baigtis. Ir teisingai pastebejo, garliavos ivykiu "tyrimas" parode kas yra kas. Jie niekada kaltais nebus, nes jie kaip tie sunys is knygos "gyvuliu ukys" uzauginti tarnauti vienai pusei. Buciau zinojes kad tokiu laiku sulauksim, nebuciau rizikaves savo gyvybe del laisvos lietuvos.

gg

gg portretas
Matėm kaip jie išsityrė savo „nekaltumą“ Garliavoje, gegužės 17 d. Plikis su ponia tempia iš skausmo ir siaubo klykiantį vaiką, o 240 stribų grožisi reginiu. Ir visi nekalti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių