Panevėžio meras atmeta teisėsaugos įtarimus ir neketina atsistatydinti

Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas atmeta jam teisėsaugos pareikštus įtarimus korupcijos tyrime bei neketina paklusti opozicijos raginimams palikti postą, rašo vietos naujienų portalas „Sekundė“.

„Tikrai nematau, kodėl turėčiau atsistatydinti. Nesijaučiu niekuo nusikaltęs nei miestui, nei miestiečiams. Atmetu man pareikštus įtarimus. Mane stebina opozicijos tonas ir tarsi tyčia pamirštama nekaltumo prezumpcija“, – interviu portalui teigė meras.

Jis sakė negalintis komentuoti įtarimų, kadangi yra pasirašęs pasižadėjimą neteikti informacijos apie ikiteisminį tyrimą.

R. M. Račkauskas yra trims mėnesiams nušalintas nuo mero pareigų, jam uždrausta lankytis savivaldybės administracijos pastate, tačiau jis teigia dalyvausiantis ketvirtadienį vyksiančiame tarybos posėdyje.

Tikrai nematau, kodėl turėčiau atsistatydinti. Nesijaučiu niekuo nusikaltęs nei miestui, nei miestiečiams.

Anot mero, savivaldybės tarybos salė nėra administracijos patalpa, o jo įgaliojimai, kaip tarybos nario, nėra sustabdyti.

R. M. Račkauskas neatsisako ir ketinimų dalyvauti kitąmet vyksiančiuose naujuose merų rinkimuose.

Praėjusią savaitę sulaikytą, o vėliau paleistą R. M. Račkauską Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įtaria prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba, teismas merą nušalino nuo pareigų trims mėnesiams. Taip pat įtarimai prekyba poveikiu pateikti jo patarėjai Gintarei Maskoliūnienei, keturiems verslo atstovams, patarėja nuo pareigų nušalinta mėnesiui.

STT pareigūnams įtarimų sukėlė kai kurie Panevėžio miesto savivaldybės viešieji pirkimai, susiję su projektavimu, dokumentacijos rengimu. Įtariama, kad kai kurioms įmonėms galbūt žadėta paveikti savivaldybės administracijos tarnautojus, jog šie ateityje priimtų įmonėms palankius sprendimus viešųjų pirkimų konkursuose, vykdant sutartis.

BNS žiniomis, STT pareigūnų akiratyje atsidūrė viešieji pirkimai, susiję su Aukštaitijos sporto komplekse planuojamu 50-ies metrų plaukimo baseinu. Taip pat – požeminių komunalinių atliekų surinkimo konteinerių pirkimu, projektavimu ir įrengimu, pirkimą laimėjo įmonė „Ecoservice“.

Pareigūnai taip pat domisi savivaldybės rinkodaros programos „Atsinaujinantis Panevėžys“ konkursu. Pastarajame viešinimo projektų epizode figūruoja bendrovės „Alora“ ir „Lukrecijos reklama“. Tiriamas ir lietaus nuotekų tinklų Panevėžio mieste įrengimas – sutartis, sudaryta su Danijos kapitalo bendrovės "Per Aarsleff A/S" Kauno filialu.

Anot STT, atliekant ikiteisminį tyrimą surinkta duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad už pažadėtą palankių sprendimų priėmimą galėjo būti atsilyginta ir kyšiais – paslaugomis.

Apie trečdalį Panevėžio savivaldybės tarybos narių vienijanti opozicija reikalauja mero atsistatydinti, o to neįvykdžius per tris mėnesius grasina surengti apkaltą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių