A. Palionis ragina kasmet didinti išmokas vaikams

Siekiant pagerinti sudėtingą šalies demografinę padėtį, Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos seniūnas Andrius Palionis dar kartą nori paskatinti kolegas koalicijos partnerius ir Vyriausybę ne tik atkreipti dėmesį į sudėtingą situaciją, bet imtis būtinų priemonių.

Viena iš priemonių, anot parlamentaro, vaiko pinigai, o svarbiausia - Vyriausybės įsipareigojimas tą sumą vaikams didinti. Įstatymo projektą dėl galimų įsipareigojimų Seimo narys jau yra registravęs.

„Džiaugiuosi, kad dėl mūsų įregistruoto projekto 30 eurų vaiko pinigų Seime ir Vyriausybėje buvo sutarta, tačiau labai svarbus Vyriausybės žingsnis būtų įsipareigojimas savo piliečiams. Dar šių metų rugpjūtį su kolegomis buvome įregistravę pasiūlymą, kad vaiko pinigai laipsniškai būtų didinami, o šeimas planuojantys būsimi tėvai aiškiai žinotų, kiek jų vaikučiai gaus valstybės lėšų. Mano siūlomas variantas įsipareigoti, kad iki 2018 m. gruodžio 31 d. būtų mokama 30 eurų išmoka, kaip jau yra sutarta, o 2019 m. ją padidinti dar 30 eurų ir iki 2019 m. gruodžio 31 d. mokėti 60 eurų išmoką už kiekvieną vaiką, nepaisant tėvų pajamų dydžio. Na, o nuo 2020 m. sausio 1 d. - ta išmoka galėtų būti 1 valstybės remiamų pajamų dydžio. Tokį pasiūlymą jau yra gavusi Vyriausybė, laukiama jos išvadų. Lėšų vaiko pinigams būtina surasti, juolab kad biudžeto padėtis gerėja, kuo džiaugiasi ir pats Vyriausybės vadovas. Demografinė padėtis nepagerės per vieną naktį, situacijai taisyti būtina valstybės parama šeimoms ir įsipareigojimai jau dabar“, - sako Seimo narys A. Palionis.

Įregistruotą projektą parlamentarą paskatino prisiminti Vilniaus universiteto Geografijos ir kraštotvarkos katedros docentas Rolandas Tučas, atlikęs prognostinį Lietuvos gyventojų kaitos 2017-2021 m. tyrimą, kuriame prognozuojama, kad jau 2018 m. Lietuvoje bus fiksuotas mažiausias gimusių kūdikių skaičius per pastaruosius 60 metų. Kasmet bendras gimusių vaikų skaičius Lietuvoje gali mažėti maždaug 900-1 tūkst. kūdikių, o per penkerius metus sumažės maždaug (-12,6 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viltis

Viltis portretas
Jis jaunas, dar daug vaikų turės , tai rūpinasi , kad kai baigsis kadencija turėtu iš ko išlaikyti .Tik nepagalvoja , kad užaugę jie išvažiuos į užsieni ir mūsų investicijos nuplauks .Siūlau , kad visi gavę išmokas , jai išvažiuoja turi jas gražinti . Taip kiekvienas prieš imdamas pagalvos , nesinaudos mūsų naivumu ,.Mes tau padedam , o tu mus vistiek palieki. Klausimas , kodėl mūsų seneliams , dirbusiems visą gyvenimą numeta po kelis eurus , jie mus augino iškovojo mums laisve .

Butu

Butu portretas
Liuks.bet nesitiku

...

... portretas
"Už kiekvieną vaiką - po MMA!".
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių