Pakartotinius rinkimus stebės akylesni prievaizdai

  • Teksto dydis:

Šį sekmadienį vyksiant pakartotiniams savivaldybių tarybų rinkimams Trakų ir Širvintų rajonuose rinkimų prievaizdai žada būti griežti, skaidrius ir sąžiningus rinkimus padės užtikrinti ir gausesnės nei paprastai policijos pajėgos, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas sakė, kad numatyta ir glaudžiau bendradarbiauti su Policijos departamentu.

„Bus padidintos policijos pajėgos“, - tvirtino VRK vadovas. Jis žadėjo, kad prireikus rengiamasi taikyti ir Kriminalinės žvalgybos įstatyme numatytas priemones.

Policijos departamento atstovai teigė, kad balsavimo vietose policija užtikrins nuolatinį viešąjį patruliavimą.

„Ypatingas dėmesys bus kreipiamas į žmonių grupes, organizuotai atvežamas į rinkimų vietas balsuoti, transporto priemones, kuriomis atvažiuojama prie jų, asmenis, kurie į rinkimus atvykusiems vyresnio amžiaus žmonėms siūlosi paaiškinti, kaip tinkamai užpildyti rinkimų biuletenius“, - kalbėjo Policijos departamento Komunikacijos skyriaus atstovė Lina Nemeikaitė.

Rinkimų prievaizdams šį sekmadienį Trakų, Širvintų bei Varėnos savivaldybėse talkins ir pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ savanoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių