Pakartotinis balsavimas vyko be rimtesnių pažeidimų

  • Teksto dydis:

Seimo rinkimų antrasis turas, ir ypač balsavimas sekmadienį, praėjo ramiai, ikiteisminių tyrimų iš viso nepradėta, sako policijos generalinio komisaro pavaduotojas Donatas Malaškevičius.

„Antrasis turas ir ypatingai šiandienos balsavimo diena, policijos požiūriu, buvo pakankamai rami, iš viso pranešimų apie įvairius pažeidimus gavome 50, tai yra tris kartus mažiau nei per pirmąjį turą. Ikiteisminių tyrimų iki 19 val. nebuvo nei vieno, tai irgi šį tą rodo, nes žinome, kad pirmojo turo metu buvo pradėta 13 ikiteisminių tyrimų“, – per spaudos konferenciją sekmadienį sakė D.Malaškevičius.

Būtent balsavimo dieną, sekmadienį, policininkai sulaukė 25 pranešimų apie galimus pažeidimus. „Suprantame, kad tai nėra didelis skaičius“, – pažymėjo vienas policijos vadovų.

Jis pastebėjo, kad šie rinkimai buvo gerokai skaidresni – tai rodo ir mažesnis pranešimų apie pažeidimus, ir pradėtų ikiteisminių tyrimų skaičius.

„Palyginti Seimo rinkimus su praėjusiais, mes matome, kad ir pranešimų (apie pažeidimus) skaičius beveik du su puse karto mažesnis, ir ikiteisminių tyrimų skaičius beveik tris kartus mažesnis, su kuo ir sveikiname tiek VRK, tiek socialinius partnerius, kurie dėjo visas pastangas, kad šie rinkimai būtų kiek įmanoma skaidresni“, – kalbėjo D.Malaškevičius.

Kaip spaudos konferencijoje pažymėjo rinkimus stebinčios visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ vadovė Marija Šaraitė, per pakartotinį balsavimą pranešimų apie rimtus pažeidimus buvo vos keletas, ir jie nepasitvirtino.

„Iš visų šiandien gautų pranešimų apie galimus pažeidimus daugiau nei pusė skundų sudarė informacija apie rinkimų komisijų darbo galimas klaidas ir balsavimo pažeidimus, kas vyksta apylinkėse, kita didžioji dalis pranešimų buvo susiję su politine reklama, skleidžiama agitacija agitacijos draudimo laikotarpiu, o rimtesnių skundų buvo vos vienetai. Keliais atvejais buvome susisiekę su policija, bet tie atvejai buvo nepagrįsti, grubių pažeidimų nepastebėta“, – sakė M.Šaraitė.

Lietuvoje sekmadienį vyko pakartotinis balsavimas Seimo rinkimuose, aktyvumas siekė 37,85 proc. – tradiciškai mažiau nei pirmajame ture.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Agentas

Agentas portretas
Buvusio kgb Lietuvoje vadeivos brolis net26 metus vadovaujantis Lietuvos demokratijai zino ka loja.Slove LT saugumo tarnyboms!

...

... portretas
Aišku viena: jei tik skaičiuojant rezultatus pasirodys kad jie ne tokie kokia 'zadainja' yra nuleista, tai ir vėl kompiuteriai užluš.

jankis

jankis portretas
čia jokie rinkimai,o tik vaigausko parodija,todėl nėra ten ko eit,geriau į konsertą su parodijom
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių