Seime – pasiūlymai K. Pūkui pradėti apkaltą ir net patikrinti jo sveikatą

Nukentėjusiosios kreipsis į prokuratūrą

K.Pūką grupė merginų apkaltino seksualiniu priekabiavimu. Parlamentaras kaltinimus neigia, nors moterų viešai atsiprašė. „Info TV“ pranešė, kad į televiziją kreipėsi vilnietė, kuri teigia pokalbyje dėl parlamentaro padėjėjos darbo sulaukusi K.Pūko siūlymo apsilankyti jo kambaryje Seimo viešbutyje, apžiūrėti miegamąjį ir pareiškimų, „kaip būtų smagu pasivolioti miegamojo lovoje“. Vilnietė pasakojo per pirmąjį pokalbį sulaukusi komentarų apie savo krūtinę ir kitų nederamų užuominų.

Seimo Moterų grupė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama išnagrinėti parlamentaro elgesį ir įvertinti apkaltos procedūros galimybę.

Trečiadienį prie Seimo surengtas maždaug 15 žmonių piketas dėl K.Pūko elgesio.

„Seksualiniams serijiniams masiniams priekabiautojams Seime ne vieta, nes Seimas turi būti tokia institucija, kuria atstovauja piliečių interesams ir demokratinėms vertybėms, o seksualinis priekabiavimas yra nusikaltimas. Nusikaltimas, kuris Lietuvoje yra pasiekęs pandeminį mąstą. 35 proc. Lietuvos moterų teigia patyrusios seksualinį priekabiavimą, 38 proc. vyrų mano, kad nėra būtinybės bausti vyrus, kurie nederamai liečia savo koleges ar kaip nors komentuoja. Vadinasi, tas nusikaltimas turi viešą reikšmę“, – kalbėjo pikete dalyvavusi Margarita Jankauskaitė.

Seimo narė Aušrinė Armonaitė teigė, kad artimiausiu metu į prokuratūrą turėtų kreiptis kelios nuo K.Pūko elgesio nukentėjusios moterys. Anot parlamentarės, jos skundžiasi ne tik dėl seksualinio priekabiavimo, bet „dėl daugybės galimų teisės pažeidimų“.

„Tai buvo jo elgesio sistema, kurią jis atsinešė ir į Seimą“, – tvirtino liberalė.

K.Pūkas į Seimą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą. Jis kaltinimus neigia.

Neketina atsisakyti mandato

Seimo narys K. Pūkas neketina atsisakyti mandato, nors gresiančios apkaltos akivaizdoje palikti Seimą pačiam darkart paragino Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Kai bus apkalta, tada ir bus faktas. Aš neturiu jokių pažeidimų, dėl kurių aš turėčiau atsistatydint“, – trečiadienį išėjęs iš Seimo pirmininko kabineto žurnalistams sakė K.Pūkas.

Kai bus apkalta, tada ir bus faktas. Aš neturiu jokių pažeidimų, dėl kurių aš turėčiau atsistatydint.

Seimo pirmininkas su seksualiniu priekabiavimu apkaltintu K.Pūku susitiko Etikos ir procedūrų komisijai nusprendus su „Tvarkos ir teisingumo“ partijos sąrašu į Seimą išrinktam politikui inicijuoti apkaltos procesą.

„Taip, paraginau padėti mandatą, pradėjau tuo raginimu ir baigiau raginimu, bet jis liko prie savo nuomonės ir sakė, aš ginsiuosi. Bet Etikos ir procedūrų komisija šiandien svarstė, ir ryt darbotvarkė bus papildyta (apkaltos) komisijos sudarymo klausimu“, – po susitikimo su K.Pūku žurnalistams sakė V.Pranckietis.

Seimo pirmininkas pasakojo iš K.Pūko išgirdęs, kad šis nesijaučia nusižengęs įstatymams: „Jis nemato jokios problemos, sako, čia nieko nebuvo, aš nieko nesiūliau ir visa tai subliūkš. Jis sako, kad visa tai netiesa“.

Parlamento vadovas taip pat sakė neabejojantis, kad didžiausia valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga balsuos už apkaltą parlamentarui. „Iš to, ką matau, aš lauksiu sprendimų (apkaltos) komisijos, ji tam sudaroma, kad tirtų, bet pagal tai, ką kalba žiniasklaida, norėčiau neabejoti, kad turėtų pavykti apkalta“, – kalbėjo V.Pranckietis.

K.Pūkas po susitikimo su Seimo pirmininku su žiniasklaida ilgai nebendravo, į porą klausimų trumpai atsakęs, kol išsikvietė liftą. „Nenoriu aš kalbėti, išsiaiškins teisėsauga“, – į klausimą, ar pagrįsti jam mesti kaltinimai, atsakė parlamentaras.

Klausiamas, ar nesibaimina mandatą prarasti per apkaltą, K.Pūkas atsakė: „Pradedama (apkalta), tai puiku, ko jūs dabar pergyvenat dėl manęs? Džiaukitės“.

Seimo Moterų grupė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama išnagrinėti parlamentaro elgesį ir įvertinti apkaltos procedūros galimybę. Pasak grupės vadovės Aušrinės Armonaitės, K.Pūkui nepriėmus sprendimo atsisakyti mandato ar apkaltos klausimui nesulaukus paramos Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje, procedūra gali būti inicijuojama atskirų parlamentarų iniciatyva.

Vėliau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija vieningai nusprendė palaikyti apkaltos inicijavimą kaltinimų seksualiniu priekabiavimu sulaukusiam K. Pūkui.

„Toks Seimo nario elgesys su moterimis XXI amžiuje yra gėdingas ir netoleruotinas. Dėl to būtina išsamiai išanalizuoti nederamą Seimo nario elgesį ir jam metamų kaltinimų rimtumą. Remiantis gautomis išvadomis, mūsų pareiga priimti tinkamus sprendimus dėl K.Pūko galimybės toliau tęsti darbą Seime“, – rašoma frakcijos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
kliedesiai panų kažkam Pūkas trukdo jokios apkaltos nebus pamatysit. O Jums ką parašo tuoj tikit. Blogai, kai žmonės savo nuomonės neturi. Sėkmės Jums p. Pūkai

cirkas prasideda

cirkas prasideda portretas
Geriau visų ....... ypač konservatorių patikrinkite psichiką......juk pastoviai kariauja su rusais.....

v

v portretas
Ar seime nera svarbesniu darbu,pensininkai laukia istatymu, rimtu darbu,nusibobo,priekabiavo priekabiavo.......
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių