Paaiškėjo kandidatų į Seimą mozaika

Pagaliau paaiškėjo artėjančių Seimo rinkimų mozaika. Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) užregistruotas galutinis vienmandačių apygardų kandidatų sąrašas. Sąraše yra ir staigmenų.

Rinkimuose ketinančios dalyvauti partijos vakar iki darbo dienos pabaigos VRK teikė pareiškinius dokumentus.

Komisija sulaukė politikų, dokumentų tvarkymą palikusių paskutinei minutei, antplūdžio. Oficialius kandidatų sąrašus VRK planuoja skelbti rugsėjo 9 d.

Seimo rinkimai vyks spalio 9-ąją.

Vakar paaiškėjo, kad Klaipėdoje, Pajūrio apygardoje, balotiruojasi jau anksčiau žinomi kandidatai – konservatorius Arūnas Barbšys, "darbietė" Genoveita Krasauskienė, socialdemokratas Benediktas Petrauskas bei liberalų atstovas Gintaras Vaičekauskas. Su šiais politikais šioje apygardoje taip pat rungsis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Paulius Zaviša, Karolis Skirkus iš Lietuvos liaudies partijos (jos pirmininkas – Rolandas Paulauskas), nepriklausoma atstovė, kurią iškėlė Lietuvos centro partija, – Nina Puteikienė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas Andrejus Kugmerovas bei "tvarkietis" Artūras Razbadauskas.

Danės apygardoje, be konservatoriaus Rimanto Didžioko, liberalo Simono Gentvilo, prieš mėnesį Lietuvos centro partijos vairą perėmusio Naglio Puteikio, socialdemokrato Dainiaus Budrio ir Rimvydo Užemecko, kandidatuos buvęs karo jūrininkas Olegas Mariničius, "valstiečių" atstovas Arūnas Andziulis, "tvarkietė" Lina Šukytė ir Lietuvos laisvės sąjungos atstovas Laurynas Žemaitis.

Baltijos apygardoje dėl Seimo nario mandato rungsis jau anksčiau žinomi kandidatai – konservatorė Agnė Bilotaitė, nepriklausomas kandidatas Viačeslavas Titovas (jam iki rugpjūčio 29 d. reikės surinkti tūkstantį jo kandidatūrą palaikančių rinkėjų parašų), "darbietis" Raimundas Paliukas, socialdemokratė Irena Šiaulienė, liberalas Artūras Šulcas. Čia taip pat balotiruosis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Algimantas Kirkutis, "centristas" Raimondas Tamošauskas, partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovė Natalja Istomina, Lietuvos laisvės sąjungos (pirmininkas – Artūras Zuokas) narys Benas Renatas Baltusis ir Lenkų rinkimų akcijos atstovė Tamara Šuklin.

Marių apygardos kandidatai – Darbo partijos atstovas Tomas Burkauskas, liberalas Edmundas Kvederis, konservatorius Andrius Petraitis, "Lietuvos sąrašo" (pirmininkas – Darius Kuolys) atstovė Kristina Paulikė, socialdemokratė Lilija Petraitienė, taip pat "centristų" atstovas Evaldas Jurkevičius, valstiečių partijai atstovaujantis Dainius Kepenis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatė Irina Rozova, Lietuvos laisvės sąjungos atstovas Valdemaras Puodžiūnas ir "tvarkietis" Gediminas Onaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kamara

Kamara portretas
kaip išsigando geltonieji, kad juos siūloma naikinti. Lietuva juos nerenka, geltonieji tampa neparlamentinė partija ir taip jie yra sunaikinti. Seniai geltonus pseudopatriotus reikia šveist lauk iš Seimo.

ruduo pareikalaus jėgų

ruduo pareikalaus jėgų portretas
Bus rinkimų antras turas. tausokime jėgas, dalyvauti reikės abiejuose turuose. Gaila, kad pas žaliuosius- žaliavalgiai ir profesoriai daktarai...

Rinkejas

Rinkejas portretas
nesimato tu kandidatu jokiu programu ,darbo su rinkejais,svarbiausiai tai nusesti Seime ir keturis metus gauti alga ir vis bandymai tu kurie nepateko i Seima ,juk zmones vargu ar rinks ,bet vis tiek bando.Be to sugalvojo tu partiju ,partijeliu ,reikia jau seniai palikti tik kokias penkias partijas ir pakelti kartele iki 8-10 procentu patekimo -partijai,o SEimo nariu sumazinti iki 72-101,bei algas tada zymiai atkris norinciu dirbti Lietuvos labui. Cia praktiskai populistu karusele ir ka jie gali pasiulyti knkreciai,tai nesigirdi ,imes lankstinuka ir svojos apie Vilniaus roju.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių