P. Urbšys įtaria, kad jam galandamas apkaltos kirvis

Galimą neteisėtą įtaką ir poveikį Lietuvos politikams tirianti Seimo laikinoji komisija į savo tyrimą įtrauks galimą neteisėtą pensijų fondų interesų atstovavimą teisėkūros procese ar kreipiantis į Konstitucinį Teismą bei bandymus daryti įtaką Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK).

Seimui pritarus, komisija tirs ir šią Seimo kadenciją, tai reiškia, kad tyrimas apims 2008-2018 metus.

Ketvirtadienį tai numatantį nutarimą dėl tyrimo praplėtimo priėmė Seimas. Už šį nutarimą balsavo 64 Seimo nariai, 41 buvo prieš, 4 parlamentarai susilaikė. Konservatoriai balsavime nedalyvavo.

Pasak Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojo Jurgio Razmos, tai „primityviausias politikavimas, bandant įkąsti politiniams oponentams“.

Prieš tyrimo praplėtimą pasisakė ir šios komisijos narys liberalas Eugenijus Gentvilas. „Akivaizdu, kad tai šališkas tyrimas, siūlau išvaikyti, nutraukti jos veiklą, nepritarti jos veiklos papildymui“, - sakė E. Gentvilas.

Komisijos darbą Seimo narys Povilas Urbšys pavadino farsu, keršto siekimu.

„Balius prasideda“, - mano P. Urbšys, įtaręs, kad jam ruošiamas apkaltos kirvis.

Tyrimo praplėtimą palaikantis „valstietis“ Stasys Jakeliūnas sakė, kad „tie dalykai yra tikrai vertintini“. Jis teigė norėsiąs būti apklaustas komisijoje.

Tyrimo komisija, kurioje dirba 12 įvairioms frakcijoms atstovaujančių Seimo narių, dirbs iki 2019 m. gegužės 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Xcfvg

Xcfvg portretas
kurie daugiausia prisidirbo ,tiem nepatinka valdančiųjų dabartine dauguma .Razma iš vis niekas seime.Nesuprantu, kam ji laiko ,nebent del balsavimo, kad pabalsuotu taip kaip reikia, partijai jo.Manau atejo laikas mažinti seimo narių , jų patareju skaičių seime per puse.Nebus tada veltedziu ir nebus kam skaldyti ir stengtis valdyti syskaldytus.Bus visi labai užsimeme , nereikės intrigų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių