P. Gražulis ir V. Mazuronis siūlo, kad mitingų apsauga pasirūpintų organizatoriai

  • Teksto dydis:

"Tvarkiečių" seniūnas Petras Gražulis bei šios frakcijos narys Andrius Mazuronis siūlo pataisą, kad mitingų ir kitokių akcijų organizatoriai turėtų patys pasirūpinti renginių saugumu.

Parlamentarai įregistravo Susirinkimų įstatymo pataisą, kad "susirinkimo organizatoriai, jų įgalioti asmenys, išskyrus valstybės ar savivaldybės institucijas, privalo apmokėti susirinkimo organizavimo ir surengimo išlaidas".

Šiuo metu įstatymas numato, kad policijos pareigūnai negali susirinkimo organizatorių ir dalyvių įpareigoti imtis priemonių, kurioms įgyvendinti reikalingi finansiniai ištekliai, pataisomis būtų nustatyta priešingai. Taip pat įstatymą siūloma papildyti nuostata, kad finansiniai ištekliai susiję su susirinkimo organizavimu turi būti apmokėti iš susirinkimo organizatorių, jų įgaliotų asmenų lėšų.

Pataisos iniciatoriai pažymi, kad šiuo metu valstybė įsipareigoja padengti finansines išlaidas, susijusias su susirinkimų organizavimu ir rengimu.

"Akcentuotina, jog susirinkimų organizatoriai visiškai neprisideda prie finansinių išteklių reikalingų surengti ir užtikrinti tvarką susirinkimų metu. Šiandien policijos pareigūnams trūksta lėšų jų atlyginimams bei tiesioginėms pareigoms vykdyt, todėl papildomos išlaidos privalo būti apmokėtos iš organizatorių lėšų", - rašoma pataisos aiškinamajame rašte.

Partijos "Tvarka ir teisingumas" politikai priešinosi vasarą vykusioms eitynėms už seksualinių mažumų teises, kurioms apsaugoti Vilniaus policija išleido per 180 tūkst. litų.

Eitynėse dalyvavo apie 500 žmonių, o stebėtojų, tarp jų eitynių priešininkų, buvo daugiau - apie 700. Eitynių organizatoriai per teismą gavo leidimą eitynes rengti pagrindine sostinės gatve, tam kelią užkirsti norėjo miesto savivaldybė.

Policininkai renginio metu sulaikė 28 asmenis, tarp kurių buvo ir eitynių priešininkas Seimo narys P.Gražulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apsauga

apsauga portretas
Lietuviui,dar tikram nereikalinga,bet liurbiui visada.

pritariu

pritariu portretas
tegu susimoka už apsaugą, nereikės mūsų visų pinigų mėtyt į balą.

ir teisingai

ir teisingai portretas
kodel reikia saugot pedrylas? tegu susimoka uz apsauga
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių