P. Gražulio padėjėja sulaukė papeikimo

  • Teksto dydis:

Seimo nario „tvarkiečio“ Petro Gražulio padėjėjai-sekretorei Patricijai Pachomovaitei skirtas papeikimas.

Tarnybinę nuobaudą Seimo kanceliarija skyrė nustačiusi tarnybinį nusižengimą – bendrovės „Judex“ komercijos direktore dirbanti Seimo nario padėjėja nebuvo gavusi iš kanceliarijos leidimo dirbti kitą darbą.

Pasak Seimo pranešimo spaudai, nuobauda skirta „už jos veiksmais diskredituotą Seimo autoritetą ir sukeltas abejones dėl Seimo kanceliarijoje organizuojamos darbo tvarkos“.

Taip pat konstatuota, kad padėjėja nuo pernai lapkričio iki šių metų gegužės, taip pat – nuo šių metų birželio iki rugpjūčio – iš viso negalėjo dirbti papildomo darbo, nes Seimo kanceliarijoje dirbo 1,5 pareigybės krūviu.

Pasak Seimo kanceliarijos, pareiga užtikrinti, kad asmuo, dirbantis pagal dvi ar daugiau darbo sutarčių, nedirbtų ilgiau kaip 12 valandų per dieną, yra numatyta nepagrindinės darbovietės darbdaviui.

Tyrimą Seimo kanceliarija pradėjo iš žiniasklaidos sužinojusi, kad P.Gražulio padėjėja kanceliarijoje įdarbinta P.Pachomovaitė dar dirba ir kitą darbą.

Seimo kanceliarijos BNS pateiktais duomenimis, P.Gražulio padėjėja 33 metų P.Pachomovaitė pradėjo dirbti 2014-ųjų vasario 6-ąją. Iki 2015 metų lapkričio ji Seime dirbo puse etato, o nuo lapkričio ėmėsi darbo parlamente visu etatu, jos atlyginimas pakilo iki beveik 744 eurų per mėnesį.

Tokiomis sąlygomis moteris dirbo iki 2016-ųjų balandžio pabaigos. Šių metų pavasarį jos pareigos Seime vėl buvo išskaidytos: puse etato P.Pachomovaitė  dirbo P.Gražulio padėjėja, puse – Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos, kuriai tuomet vadovavo P.Gražulis, referente.

Frakcijos pakaitinės referentės pareigų P.Pachomovaitė neteko, kai P.Gražulis prarado frakcijos seniūno postą.

Nuo šių metų birželio jai nustatytas 1,5 etato Seimo nario P.Gražulio padėjėjos krūvis ir 1115 eurų atlyginimas. 

2014 metų kovo 3-iąją Seimo kanclerio įsakymu, kaip reikalauja Valstybės tarnybos įstatymas, P.Pachomovaitei buvo išduotas leidimas dirbti kitą darbą pagal darbo sutartį. Šis leidimas galiojo vienerius metus – iki 2015 metų kovo. Pratęsti leidimo P.Pachomovaitė  neprašė, nors pagal įstatymą tai turėjo padaryti.

Teisėsauga šiuo metu atlieka tyrimą dėl prekybos poveikiu. Specialiųjų tyrimų tarnyba teigia, kad jos turimi duomenys leidžia įtarti, jog su P.Gražuliu siejamos šaldytų maisto produktų bendrovės „Judex“ vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams, pareigūnams daryti poveikį.

STT yra pateikusi įtarimus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui Jonui Miliui ir dar penkiems asmenims, BNS žiniomis, tarp jų yra ir P.Pachomovaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Barbosai,

Barbosai,  portretas
bėk krosą į kompiuterių parduotuvę. Tik išsirink naują, ne tuščiagalvį.

Vaidas

Vaidas portretas
Ar tai vienintelis atvejis?Manau kad ne tik kanceliarija nesidomi.

barbosas

barbosas portretas
Atsibodo tos pacios galvos kiek galima apie jas blevyzgoti, nejau neturite ka svarbaus parasyti paziurekite kiek daug idomiu ivikiu ira ir be tu tusciakalbanciu galvu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių