P. Auštrevičius suabejojo Liberalų pirmininko rinkimų rezultatu

Europarlamentarui Petrui Auštrevičiui išsakius abejonių dėl Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimais, kuriuose vieno balso persvara parlamentaras Eugenijus Gentvilas aplenkė Seimo narį Vitalijų Gailių, partijos atstovai žada tikslinti neatitikimus.

Kaip skelbta, šeštadienį vykusiuose Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimuose už E. Gentvilą balsavo 330 suvažiavimo dalyvių, V. Gailių palaikė 329.

„Rezultatas 330-329 labiau nei įdomus, jeigu galiausiai sužinai, kad balsavime dalyvavo 662, kuomet užsiregistravo 656. Politinė skaičių magija?“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje vėlų šeštadienio vakarą pareiškė P. Auštrevičius.

Partijos komunikacijos vadovė Dovilė Tuskenytė sako, kad neatitikimus numatoma tikslinti.

„Balsų skaičiavimo komisija jau po suvažiavimo parengė protokolą, kuriame yra numatyta tikslinti neatitikimus“, – teigė ji.

E. Gentvilo teigimu, partija tikslinasi situaciją, bet rinkimų laimėtojas keistis neturėtų.

„Kaip suprantame, priekaištai šitoje vietoje – ne apie patį rinkimų rezultatą ir skirtumą, o apie tai, kad šeši žmonės, kurie gavo slapto balsavimo kodus, nėra pasirašę ant to gavimo žiniaraščio. Kaip man patvirtino sekretoriatas ir balsų skaičiavimo komisija, jau atsirado du žmonės, kurie suvažiavime dalyvavo, sumokėjo penkių eurų suvažiavimo dalyvio mokestį, ten pasirašė, po to gavo slapto balsavimo kodą ir ten nepasirašė. Aš džiaugiuosi, kad nėra kompromituojama pati elektroninio slapto balsavimo sistema, o tiesiog sekretoriato klaidos, kai nepaimamas parašas iš žmogaus, kuriam įteikiamas slapto balsavimo kodas“, – LRT radijui sekmadienį sakė Liberalų sąjūdžio pirmininku išrinktas politikas.

Partijos atstovė plačiau nekomentuoja, kodėl balsavime galėjo dalyvauti daugiau partiečių nei užsiregistravo delegatų.

Partijos suvažiavime taip pat buvo patvirtinti aštuoni pirmininko pavaduotojai. P. Austrevičius, kuris anksčiau buvo pirmininko pavaduotoju, bet spalį iš šių pareigų pasitraukė, šįkart pavaduotoju paskirtas nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
galvojom, kad atsinaujins, bet naujau mastantiems neleido

kagi

kagi portretas
juk kitaip ir negali buti juk jie visi gudriai vienodi juk /politika/ vagys ne daugiau..... ir visi turi 1 globeja.........

...

... portretas
O mes tavimi pačiu abejojame.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių