P. Auštrevičius: „Raudonąją Dalią“ europarlamentarai padės į lentynas

Europos Parlamento (EP) nariams išplatinta žurnalistės Rūtos Janutienės knyga apie Prezidentę Dalią Grybauskaitę nesudomins knygos gavėjų ir nesukompromituos jos pačios. Taip mano ne tik knygos autorė, bet ir EP narys Petras Auštrevičius bei naujienų portalo 15min.lt vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Raimundas Celencevičius.

„Tai nebus labai veiksminga, ir nemanyčiau, kad reikėtų į tai kreipti daug dėmesio, bet nepamirškime, kad EP dirba tokie patys žmonės, kaip ir Lietuvoje. Tarp jų yra ir tokių, kurie tiki tuo, kas parašyta, nors tai nebūtinai tiesa. Todėl Lietuvos vadovės, kurios balsas pastaruoju metu labai gerai girdimas, šiokia tokia kompromitacija gali įvykti“, – sakė R. Celencevičius.

„Raudonoji Dalia“ tiesiog bus padėta į lentyną

EP narys P. Auštrevičius akcentavo, kad į pašto dėžutes knygas sumesti galėjo bet kuris žmogus, tuo metu buvęs pastate. Anot parlamentaro, stebėjimo kameros užfiksavo šią situaciją, todėl, kilus abejonėms dėl knygų išplatinimo teisėtumo, visada yra galimybė kreiptis į vadinamuosius kvestorius.  P. Auštrevičius paaiškino, kad tai yra savotiška procedūrų komisija.

„Mano žiniomis, lietuviškas šios knygos leidimas nebuvo ypač populiarus. Ar ši knyga gali būti populiari ir įdomi angliškai skaitančiam skaitytojui, juo labiau kad yra parašyta apie Lietuvą, man neaišku. Kas domėsis Lietuva, kai, atrodo, nieko ypatingo pas mus dabar ir nevyksta?“, – apie tai, kokias pasekmes gali sukelti knygos išplatinimas, svarstė P. Auštrevičius.

Jis pridėjo, kad ne kiekvienas parlamentaras laisvai skaito anglų kalba. Pašnekovo nuomone, ši knyga daugeliu atvejų tiesiog bus padėta į lentyną ir neskaitoma.

R. Celencevičius: nereikia kreipti daug dėmesio

R. Celencevičius juokavo, kad, tęsiant sąmokslo teorijų kūrimą, knygos „Raudonoji Dalia“ išplatinimą galima būtų laikyti viešųjų ryšių akcija, nes pati autorė prisipažino, kad netrukus pasirodys dar viena skandalinga knyga.

„Tai tarsi atitiktų pačios R. Janutienės būdą ir veikimą žiniasklaidoje, bet nemanyčiau, kad tai būtų jos darbas. Versija apie V. Uspaskichą irgi yra ganėtinai įdomi. Lyg ir artėja balsavimas dėl jo teisinės neliečiamybės EP ir, prisimenant jo desperatiškus bandymus Seime prastumti bent jau rezoliuciją, kad Darbo partijos byla yra politinė, galima būtų manyti, jog jis galėtų pridėti prie to ranką“, – apie knygos išplatinimo motyvus kalbėjo R. Celencevičius.

Jis labiau linksta prie kitos versijos: tai – Rusijos reakcija į D. Grybauskaitės žodžius, kad ši valstybė yra teroristinė. Esą rimtos reakcijos negali būti, todėl šios šalies slaptosios ar kitos tarnybos išnaudoja visus įmanomus kompromitacijos būdus.

„Tai nebus labai veiksminga, ir nemanyčiau, kad reikėtų į tai kreipti daug dėmesio, bet nepamirškime, kad EP dirba tokie patys žmonės, kaip ir Lietuvoje. Tarp jų yra ir tokių, kurie tiki tuo, kas parašyta, nors tai nebūtinai tiesa. Todėl Lietuvos vadovės, kurios balsas pastaruoju metu labai gerai girdimas, šiokia tokia kompromitacija gali įvykti“, – sakė R. Celencevičius.

R. Janutienė: nemanau, kad Europa domisi Prezidentės biografija

Knygos autorė žurnalistė R. Janutienė ketvirtadienio vakarą LRT Radijo laidoje „60 minučių“ sakė, kad jai nepavyko išsiaiškinti, kas be jos sutikimo į anglų kalbą galėjo išversti ir EP nariams išplatinti jos parašytą knygą.

R. Janutienė atkreipė dėmesį į sutapimą, kad kaip tik turi pasirodyti kita jos knygos, kurioje nepalankiai rašoma apie Landsbergius. Be to, ji pabrėžė, kad yra keista, jog visa tai yra laikoma išpuoliu prieš Lietuvos vadovę.

„Man keista, kad tai traktuojama, kaip išpuolis prieš D. Grybauskaitę, kai iš tiesų čia yra kita kriminalinė istorija – mane tiesiog apvogė“, – sakė R. Janutienė.

Žurnalistė, svarstydama, kas galėjo išplatinti šią knygą anglų kalba, tvirtino, kad šiuo metu parlamente yra nemažai žmonių, kurie toje knygoje taip pat įvardyti ar netgi figūruoja kaip neigiami personažai. Vienas jų – politikas Viktoras Uspaskichas. Šį parlamentarą R. Janutienė įvardijo kaip vieną iš nuolatos nesutariančių su D. Grybauskaite, bet iš karto pridėjo, kad pats V. Uspaskichas knygoje vaizduojamas negatyviai.

„Aš nemanau, kad kas nors Europoje yra labai susidomėjęs D. Grybauskaitės biografija ir su susidomėjimu skaitys Lietuvos auditorijai parašytą knygą, bet manau, kad suaktyvinti D. Grybauskaitę ir jos dvarą prieš knygos apie Landsbergius platinimą yra labai naudinga“, – įsitikinusi R. Janutienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dainius

Dainius portretas
Raudonuoji Dalia tai visa tiesa ne tik blin apie kvailiu isrinkta sovietines partines mokyklos atstove,bet ir apie visa valdzios poziuri ir mastyma apie lietuviu tautos valdyma,stai ir faktas..kaip blinas..

Baudžiamoji

Baudžiamoji portretas
KAS JIE? Draugas J.Grinevičius – sovietinės okupacijos laikų vidaus ministras, KGB archyvų „saugotojas“. R.Grinevičiūtė – Janutienė rado skandalingą būdą užsidirbti iš KGB archyvų, šmeižiant iškilius asmenis? Faktas, KGB archyvų dalis buvo specialiai suformuota poveikio aplinkai, šmeižto tikslams . Kremliaus „žaliems žmogeliukams“ šmeižikės janutienės biznis yra gera priedanga antilietuviškai veiklai. Šmeižtai nukreipti prieš garbingus asmenis, tai yra baudžiamosios teisės dalykai. Deja, su antilietuviškai, prorusiškai pritvinkusia prietranka nenorima prasidėti. R.Grinevičiūtė-Janutienė neabejotinai turi šmeižto verslo partnerius, užsakovus, su kuriais dalinasi šmeižto pelnu, manau , būtina juos išviešinti..KAS JIE? Būtina bausti šmeižto kampanijas prieš LR Prezidentę. Pagarbiai Arvydas Damijonaitis

good luck

good luck portretas
Sumanė boba pasipinigaut bei pakelti savo smunkačius reitingus.Tai sumanė, mat, knygą parašyt.Jau geriau tegul kalba kaip kaimynas kaimynui paši..,kol dar turi eterio laiką.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių