P. Auštrevičius: partija sąrašo lyderį turėtų reitinguoti, o ne paskirti

  • Teksto dydis:

Liberalų sąjūdis reitinguodamas kandidatų į Seimą sąrašą turėtų nuspręsti, kas bus jo lyderiu, o ne paskirdamas jį, sako partijos valdybos narys europarlamentaras Petras Auštrevičius.

Liberalų sąjūdžio valdyba praėjusią savaitę pranešė, kad rinkimų sąrašo lyderiu sieks tapti partijos vicepirmininkas Eugenijus Gentvilas.

„Mes esame sutarę dėl sąrašo reitingavimo. Reitingavimas su paskyrimu yra du skirtingi dalykai. Aš esu už reitingavimą. Anksčiau mes turėdavome tokią taisyklę, kad pirmas asmuo nereitinguojamas, aš manau, kad šituo atveju reitinguoti reikia nuo pirmo (...). Mes esame sutarę dabar, kad suvažiavimo išvakarėse bus taryba, tarybai duotas mandatas reitinguoti“, – antradienį Lietuvos žurnalistams Briuselyje sakė P.Auštrevičius.

Tuo metu kalbėdamas apie naują nuolatinį partijos pirmininką P.Auštrevičius išsakė palaikymą laikinai Liberalų sąjūdžiui vadovaujančiam Vilniaus merui Remigijui Šimašiui.

„Remigijus nori eiti, panašu, kad jis yra jau su tuo susitaikęs, čia yra labai svarbu psichologiškai. Jeigu jis imasi tos naštos, aš jam padėsiu“, – tvirtino europarlamentaras ir pabrėžė, kad pats partijos pirmininko posto nesieks, nors ir svarstė, jog konkurencija būtų gerai.

Jis pareiškė, kad suvažiavime „būtinąja tvarka“ turi keistis partijos pirmininko pavaduotojai.

Liberalų sąjūdžio suvažiavimas numatytas birželio 11 dieną.

„Viską suvesti į vieną žmogų yra simplifikacija, tai yra, mano manymu, nepakankama, reikia atkurti pasitikėjimą kitomis priemonėmis (...). Reikia naujų veidų“, – sakė P.Auštrevičius.

Paklaustas, ar jis pats turėjo žinių apie galimą partijos „juodąją buhalteriją“ ar kyšius, P.Auštrevičius prisiminė, kad partijos valdyba sprendė, kaip legaliai gauti pinigų.

„Mes visiškai neseniai tvirtinome valdyboje, naują kreditą ėmėme ir kreditinę liniją pasitvirtinome žvelgdami į rinkimus ir panašiai. Jūsų klausimas geras, nežinau, kaip čia į jį atsakyti. Aš pamatęs pirmą žinią, žinokite, neatsimenu dabar, kokia buvo mano reakcija, bet aš pasitikrinau per visus – galbūt klaida padaryta. Aš nenorėjau tuo tikėti, ką perskaičiau“, – pasakojo P.Auštrevičius.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galėjo perduoti buvusiam Seimo nariui ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui apie 100 tūkst. eurų kyšį.

Kilus šiam skandalui, E.Masiulis pasitraukė iš partijos pirmininko pareigų, sustabdė narystę ir atsisakė Seimo nario mandato.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių