P. Auštrevičius: Astravo AE klausimas turėtų dominuoti ES ir Baltarusijos santykiuose

Astravo atominė elektrinė (AE), kurios saugumo ir patikimumo neužtikrina Baltarusija, neabejotinai yra svarbus Lietuvos užsienio ir saugumo politikos klausimas. Tą patvirtina jau kelis kartus pasirodžiusi informacija apie statybose įvykusius incidentus.

Esą liepos 10-ąją, atliekant reaktoriaus įrengimo bandymus, iš dviejų–keturių metrų aukščio krito 330 tonų svorio agregatas. Balandį buvo pranešta apie sugriuvusias būsimo branduolinės priežiūros pastato atramines konstrukcijas. Minskas vienus pranešimus patvirtino, kitus paneigė.

Opozicinių konservatorių iniciatyva surinkti beveik 65 tūkst. piliečių parašų įpareigoja Seimą svarstyti siūlymą įstatymu uždrausti Lietuvoje pardavinėti nesaugioje atominėje elektrinėje pagamintą elektrą bei naudotis Lietuvos elektros sistema.

Tuo tarpu europarlamentaro Petro Auštrevičiaus nuomone, Lietuva nėra pajėgi kovoti su pašonėje augančiu branduoliniu milžinu viena.

„Ko mums trūksta, tai būtent Astravo AE iškėlimo į Europos Sąjungos lygmenį. Padarymo tai klausimu, kuris turėtų dominuoti, pabrėžiu, dominuoti Europos Sąjungos ir Baltarusijos santykiuose“, – teigia P. Auštrevičius.

Pokalbį su P. Auštrevičiumi ir žurnalistu Rytu Staseliu žiūrėkite specialioje rubrikoje „Aktualus interviu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gali kgbistės sūnus lyst ir sėdėt po motinos mėlynu andaroku,šiknalaižys prakeiktas

nusipirko

nusipirko portretas
petras naujus kroksus ..... iki 2018 užteks

visi

visi portretas
Kaip susitarę - vienintelis klausimas - Astravo elektrinė. Kaip gerai - jokių klausimų daugiau nėra! Ponai, rinkimai artėja! Bet gal jų užtenka 71! Ir tai perdaug tokiai saujaliai žmonių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių