Opozicija Vyriausybės programoje pasigedo rinkimų pažadų

  • Teksto dydis:

Seimo opozicija septynioliktosios Vyriausybės programoje pasigedo nemažos dalies prieš Seimo rinkimus dalytų pažadų.

„Mes pabandėme įvertinti pačią Vyriausybės programą. Mes padarėme Lietuvos valstiečių ir žaliųjų rinkimų programos analizę ir kartu palyginome su socialdemokratų programa. Rezultatai nuliūdino, kad 47 proc. tarp prieš rinkimus duotų pažadų ir pasirašytų to paties Ramūno Karbauskio ir Sauliaus Skvernelio, ir socialdemokratų skiriasi“, – antradienį per Seimo posėdį sakė opozicinės „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Remigijus Žemaitaitis.

„Atsirado tokie žodžiai kaip „sieksime“, „tikėtina“, „galimai“, „planuosime“, „matysime“, „žiūrėsime“. Po to atsiranda žodis, kad palaukite du mėnesius, mes turėsime veiksmų planą. Norėčiau paklausti, kodėl skiriasi Vyriausybės programa tarp kalbamų žodžių“, – sakė jis.

Opozicinės Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis taip pat Vyriausybės programoje nerado prieš rinkimus duotų pažadų.

Atsiranda žodis, kad palaukite du mėnesius, mes turėsime veiksmų planą. Norėčiau paklausti, kodėl skiriasi Vyriausybės programa tarp kalbamų žodžių.

„Įdomiausias dalykas šiandien yra tai, kad kolega iš kitos frakcijos Ramūnas Karbauskis sako, kad visi pažadai, kurie buvo pasakyti prieš rinkimus, bus įgyvendinti. Kadangi jų nerandame Vyriausybės programoje, galvojame, gal yra alternatyvi Vyriausybės programa, kurioje yra tie pažadai sudėlioti. Jeigu ne, akivaizdu, kad matome skilimą ir didelį neaiškumą“, – kalbėjo konservatorius.

Jis tvirtino Vyriausybės programoje pasigendąs politinės lyderystės, aiškios krypties įvardijimo.

„Iš ministrų ir iš premjero šiandien tik girdime analizavimo poreikį ir svarstymo būtinybę. Tokiu atveju didelė dalis visuomenės liks be savo pageidautų pokyčių“, – sakė G.Landsbergis.

Pasak R.Žemaitaičio, visą savaitę „tvarkiečiai“ analizavo paskirtųjų ministrų kalbas ir lygino jas su Vyriausybės programa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
žemaitaiti, tapdamas landsberginiu vasalu ,______ar tik nelauks, ta pati liūdna pabaiga ,kaip Masiuliui ,pasinaudos ir išmes ,,,sėkmės šauklį ,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių