Opozicija skelbia surinkusi parašus neeilinei Seimo sesijai

  • Teksto dydis:

Opozicija ketvirtadienį paskelbė surinkusi reikalingus 47 parlamentarų parašus neeilinei Seimo sesijai skelbti.

Joje bus siūloma spręsti dėl Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje nuteisto Vytauto Gapšio apkaltos ir parlamentinio tyrimo, per kurį turėtų būti aiškinamasi, kokia yra Darbo partijos prieš maždaug dešimtmetį neapskaitytų 24 mln. litų (beveik 7 mln. eurų) kilmė, BNS sakė konservatorius Seimo narys Jurgis Razma.

„Mūsų sekretoriate darbuotoja, kuri techniškai rinko tuos parašus, mane informavo, kad 47 parašai yra“, - teigė parlamentaras.

Pasak jo, parašai surinkti iš Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų ir Mišrios Seimo narių grupės atstovų.

J.Razma sakė, kad parašai Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei bus įteikti penktadienio rytą.

Parlamentaro teigimu, neeilinėje Seimo sesijoje taip pat bus siūloma svarstyti kelis įstatymų projektus.

Lietuvos apeliacinis teismas vasario pradžioje išteisino Darbo partijos įkūrėją europarlamentarą Viktorą Uspaskichą, V.Gapšį  ir buvusią partijos finansininkę Mariną Liutkevičienę dėl sukčiavimo, tačiau pripažino kaltais dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Nuteistiesiems paskirtos piniginės baudos. Prieš keletą metų Vilniaus apygardos teismas V.Uspaskichą už sukčiavimą ir apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą buvo skyręs ketverių metų laisvės atėmimo bausmę. M.Liutkevičienei tuomet skirti vieneri metai nelaisvės, V.Gapšys nubaustas bauda.

Darbo partija kaltinta 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų (beveik 7 mln. eurų) pajamų ir 23 mln. litų (6,6 mln. eurų) išlaidų, tačiau, partiją reorganizavus, byla jos atžvilgiu buvo nutraukta abiejų teismų.

„Darbiečiai“ teigia, kad V.Gapšiui apkalta negalima, nes nuosprendis kalba apie epizodus iki jam tampant Seimo nariu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Buki komentarai užknisa juodai. Kad bent žmonės susigaudytų. Dabar tik koncervai ir koncervai, alkani tie žmonės ar ką ?

kauniete

kauniete portretas
uzkniso tie konservai.paties prisidirbe iki ausu ir ju anukas su savo adamsu seimynele

laikas pradėti dirbti Lietuvos žmonėms

laikas pradėti dirbti Lietuvos žmonėms portretas
Kada opozicija pradės dirbti Lietuvos žmonėms.........toks įspūdis kad šita šaika visai nereikalinga seime.....trukdo dirbti .......ji.......neturi ką veikti.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių