NSGK tyrimą prezidentė vadina „Seimo nuomone“ bei laukia konkrečių pasiūlymų

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimą prezidentė vadina politine Seimo nuomone, neturinčia teisinių pasekmių, bei laukia konkrečių pasiūlymų.

LRT radijui prezidentė pažymėjo, kad išvadose minimi pastaruosius keletą metų vykę procesai „yra rezonansiniai“, bet tai, kad teisėsaugos ir žvalgybos institucijų dėka trys politinės korupcijos perduotos teismui yra „sveikintinas rezultatas“.

„Seime vyko jau politinis šių procesų tyrimas, jis naudojosi ta medžiaga, kuri buvo pateikta iš žvalgybos ir teisėsaugos institucijų, todėl jokių teisinių pasekmių neturi ir tai tik politinė Seimo nuomonė“, – ketvirtadienį transliuotame interviu teigė D. Grybauskaitė.

Anot jos, svarbu, kad sukelti lūkesčiai būtų išpildyti pateikiant ir konkrečius teisinius pasiūlymus.

„Kas labai būtų svarbu, kad po šio tyrimo matytumėme konkrečius darbus: konkrečius teisinius pasiūlymus, kaip užkardyti, kaip taisyti kai kuriuos įstatymus, kaip galbūt sugriežtinti kai kuriuos dalykus. Todėl tikiuosi, kad be Seime išreikštos politinės nuomonės dar matysime ir konkrečius pasiūlymus“, – sakė prezidentė.

Seimas antradienį patvirtino daugiau nei pusmetį trukusio Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimo išvadas dėl neteisėto poveikio politiniams procesams. Jose koncerno „MG Baltic“, Rusijos įmonės „Rosatom“ veiklos siekiant daryti neteisėtą įtaką įvertintos kaip keliančios grėsmę valstybės sąrangai ir nacionaliniam saugumui.

NSGK taip pat tyrė verslininkų bandymus daryti neteisėtą įtaką politikams, valstybės įmonių, institucijų vadovams, darbuotojams, tirti partijų finansavimo mechanizmai. Komiteto pirmininkas Vytautas Bakas yra minėjęs, kad dėl minėtų neskaidrių sandorių valstybė galėtų atgauti jai galbūt padarytą 1,5 mlrd. eurų žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: „Seime vyko jau politinis šių procesų tyrimas, jis naudojosi ta medžiaga, kuri buvo pateikta iš žvalgybos ir teisėsaugos institucijų, todėl jokių teisinių pasekmių neturi ir tai tik politinė Seimo nuomonė“ - tai TIK Tulpės asmeninė nuomonė; Tautos TEISĖTI lūkesčiai kad visi polytikai vienaip ar kitaip bendradarbiavę su MG Baltic (ir kitais verslo 'rykliais') būtų tinkamai nubausti. Taigi, Dalyt: kaip dėl to kad vietoj Metinio pranešimo išgirstume apie atsistatydinimą?

CIA TAUTOS NAIKINTOJAMS

CIA TAUTOS NAIKINTOJAMS portretas
Cia lietuvos mafija dirba pradedama nuo seimo ,,,visi seimunai kaip prastitutkos parsiduoda ant kiekvieno kampo uz piniga ,,,,parodykit nors viena seimuna kuris neisdave lietuvos uz piniga nivienas nesauke aliarma del plaunamu pinigu visi tik naudojosi proga ,,,,,eina i baznycia rodo kokie mes geri katalikai ,,,,is tautos vagiam pinigus ir duodam kunigeliui DIEVUI NEREIKIA VOGTU PINIGU ,,,,auksciausias viska mato kaip naikinama tauta,,,,,del savo malonumui,,,,nieko ateis ta paskutine valanda visiems visi tik dabar apie tai niekas nesusimasto ,,,,o gaila ,,,,,materializmas uzgozia sveika prota ,,,,,po mirties viska sudelios auksciausias teismas ,,,,,,

KONKRETUS

KONKRETUS portretas
kONKRETUS SIULYMAS APKALTA PREZIDENTEI.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių