Nepaisant šiurkščių pažeidimų P. Gražulis vis dar drąsiai sėda prie automobilio vairo

Vasarą nutvertas šiurkščiai pažeidęs Kelių eismo taisykles Seimo narys Petras Gražulis turėjo netekti teisės vairuoti, bet vis dar drąsiai sėda prie vairo. Pasirodo, jis kol kas turi tokią teisę ir viliasi jos neprarasti.

Rugpjūčio 15-osios popietę greitkelyje Klaipėda–Vilnius, Rietavo ribose, kaip ir dažną savaitgalį, susidarė spūstis.

Tuo metu spūstyje įstrigo ir policininkų automobilis. Pareigūnų dėmesį staiga patraukė visą vos judančių automobilių eilę iš dešinės kelkraščiu lenkianti mašina ir jie leidosi jai iš paskos.

Sustabdę pažeidėją jie pamatė, kad vairuotojas – Seimo narys P.Gražulis.

Policininkai buvo įsitikinę, kad jo vairavimas buvo chuliganiškas, tai yra važiuodamas šalikele, jis kirto ištisinę juostą ir taip ketino aplenkti spūstyje įstrigusius automobilius.

Todėl pareigūnai įvertino pažeidėjo elgesį pagal Administracinių teisės nusižengimų kodekso straipsnį ir skyrė jam 225 eurų baudą bei atėmė teisę vairuoti 12 mėnesių.

Kol nepriimtas galutinis sprendimas, pažeidėjas gali vairuoti transporto priemonę.

Tačiau P.Gražulis vairuoja ir šiandien.

Pasirodo, kviečiamas į policiją Rietave, kur buvo svarstomas jo nusižengimas, Seimo narys neatvyko.

Byla buvo perduota Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Administracinių nusižengimų bylų skyriaus pareigūnams.

Į Klaipėdoje vykusį nusižengimo svarstymą P.Gražulis atvyko, bet nieko nepešė – pareigūnai paliko galioti nuobaudą: 450 eurų baudą ir vairuotojo pažymėjimo praradimą metams.

Iki spalio 24 d. šį sprendimą parlamentaras galėjo apskųsti ir šia galimybe pasinaudojo.

Byla nukeliavo į Klaipėdos apylinkės Klaipėdos miesto teismo rūmus, nes P.Gražulio gynėjas apskundė sprendimą šiam teismui.

"Kol nepriimtas galutinis sprendimas, pažeidėjas gali vairuoti transporto priemonę", – tikino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė.

Andromeda Grauslienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Skundas Klaipėdos miesto teismo rūmuose gautas tik trečiadienį. Teisėjas, kuriam paskirtas šios bylos nagrinėjimas, dar aiškinsis, ar skundas surašytas tinkamai ir ar byla yra teisminga šiam teismui.

Kada ir kur bus nagrinėjamas P.Gražulio skundas, kol kas nežinia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sausio 13-tos dalyvis

Sausio 13-tos dalyvis portretas
Nieko blogo dėl Gražulio neišžvelgiu. Kodēl niekas nemato Landsbergiu baisiausios nuodēmės tautai ir migrantams. Kodėl ju niekas nekaria dėl migrantų priviliojima, ir tautos žeminimą. Tai tik jiu debiliški veiksmai Bielarusijos perversmo organizatoriai, ir Bielarusijos ,,būsimą prezidente" globoja , bet jai kaip iki mėnulio pieškom .

Pietras

Pietras portretas
Petrai nebekirkink Birutes jei ji su tavim taip pasielge. Mesk ta latre o vaika pasiimk ir pats augink

opa

opa portretas
kiek dar šitas veikėjas tyčiosis iš mūsų?
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių