Neeilinis Darbo partijos tarybos posėdis Širvintose neįvyko

  • Teksto dydis:

Penktadienį Širvintose rengtas neeilinis Darbo partijos (DP) tarybos posėdis, kuriame dalyvavo ir buvęs šios partijos steigėjas Viktoras Uspaskichas, neįvyko.

„Tarybos posėdžiai laikomi teisėtais, kai juose dalyvauja daugiau kaip pusė tarybos narių, jų yra 92, tačiau (...) 2017 metų liepos 14 dieną posėdis laikomas neįvykusiu, nes jame nesusirinko tarybos narių dauguma“, – pranešė Darbo partijos informacijos centras.

Surengti neeilinį DP tarybos posėdį paprašė trečdalis, tai yra 37, tarybos nariai. Vienas iš neeilinio posėdžio iniciatorių eksparlamentaras Viktoras Fiodorovas BNS tvirtino, kad parašai surinkti siekiant diskusijos ir kylant nepasitenkinimui dabartine DP vadovybe.

Ž.Pinskuvienė sušauktą posėdį pavadino spektakliuku.

„(...) sveiki atvykę ar priverstinai atvežti į  kelių veikėjų surežisuotą spektakliuką, kuris iš mūsų tik atims šiek tiek gyvenimo laiko, bet nieko daugiau. Kas tie veikėjai? Kol kas mačiau ir matau tik du iki šiol vietos gyvenime neradusius, bet be galo garbės ir karjeros ištroškusius piliečius, kurių vaizduotė temato vienintelį kelią išvengti nedarbo – tai užimti (gal perimti) Darbo partijos pirmininko poziciją“, – pareiškė ji.

„Matau Viktorą Fiodorovą, kuris jau kurį laiką įsivaizduoja užimsiąs šią poziciją ir, nenustebčiau, jau besikreipiantis pats į save gerbiamu partijos lyderiu. Tik kas yra lyderis? Ar tas, kuris gėdingai prapylė rinkimus į Seimą vien todėl, kad neturėjo jokios rinkimų strategijos, nesugebėjo suburti komandos ir apskritai – tingėjo dirbti. Ar jis galės atvesti Darbo partiją į Seimą, jei apie tai neturi žalio supratimo?“ – penktadienį „darbiečiams“ kalbėjo Ž.Pinskuvienė.

Jos kalbą išplatino partijos Informacijos centras.

Antru spektaklio režisieriumi ji nurodė Juozą Gaidamavičių – žmogų, „kuris niekaip negali susitaikyti su statuso visuomenėje praradimu, žengia desperatiškus ir intrigomis permirkusius žingsnius tik tam, kad už ko nors „užsikabinti“.

„Šiandien čia, Širvintose, matau ir mūsų gerbiamą partijos įkūrėją Viktorą Uspaskich. Tikėtina, kad jis atvažiavo padėti tiems, kurie jo paprašė. Tai yra, padėti tuo, kad tų prašytojų rezgamos intrigos prieš mane įgautų svorio ir spindesio vien dėl jo buvimo šalia. Pagalba yra gerai, tačiau net Biblijoje parašyta, kad gerais darbais grįstas kelias kartais veda į pragarą“, – sakė Ž.Pinskuvienė.

„Norėčiau, jums Viktorai, palinkėti nebelipti dar vieną, eilinį kartą, ant to paties grėblio, kai su Jūsų vardu į aukštus partijos, o paskui – ir valstybės postus ateina jokių vadybinių kompetencijų neturintys žmonės. Dėl ko paskui visa partija turi kęsti didžiulę gėdą“, – teigė „darbiečių“ vadovė.

Ji pabrėžė, kad partijoje negali būti dviejų pirmininkų.

V.Fiodorovas tarybos posėdžio išvakarėse BNS teigė, dabar Darbo partijoje trūksta dialogo, nematyti teigiamų poslinkių.

Pasak „darbiečio“, V.Uspaskichas kviečiamas, nes su juo bendrauti nori partijos skyriai.

Balandį Kaune su Darbo partijos nariais susitikti atvykęs šios partijos įkūrėjas europarlamentaras V.Uspaskichas tąkart ragino bendražygius ryžtis pokyčiams Darbo partijoje ir keisti partijos vadovybę.

V.Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metų spalį ir iki 2013 metų su nedidele pertrauka buvo jos pirmininku. Tais metais Vilniaus apygardos teismas jį ir kelis kitus „ darbiečius“ pripažino kaltais dėl „juodosios“ buhalterijos. Tuomet politikui skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

2015 metų gruodį, Apeliaciniame teisme baigiant nagrinėti šią baudžiamąją bylą, V.Uspaskichas pranešė pasitraukiantis iš Darbo partijos. Apeliacinis teismas už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą jam skyrė 6,8 tūkst. eurų baudą. Tokią pačią bausmę paliko ir Aukščiausiasis Teismas.

Šiuo metu už Darbo partiją balsuotų apie 3 proc. rinkėjų, rodo BNS užsakymu bendrovės RAIT atlikta apklausa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių