„Neapmokestinamų pajamų didinimo“ partija iki rudens nebesieks registracijos

  • Teksto dydis:

Dar vieno nepalankaus Teisingumo ministerijos sprendimo sulaukusi susikurti bandžiusi „Neapmokestinamų pajamų didinimo“ („NPD“) partija iki rudens nesiims žingsnių, siekdama registracijos.

„Mes atsiimame dokumentus, (...) mes norime atsakingai viską peržiūrėti, susidėlioti ir nežaisti šito žaidimo. Rudenį apsispręsime, kaip toliau veikti“, - BNS pirmadienį sakė steigiamųjų suvažiavimų metu išrinkta partijos pirmininkė Nijolė Giedraitienė, kuri yra Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narė.

Pasak jos, partija atsisako planų registruotis, nes nori sudaryti sąlygas jos nariams dalyvauti Seimo rinkimuose su kitomis politinėmis jėgomis.

N.Giedraitienė teigė pati kol kas sprendžianti, ar dalyvauti rinkimuose su kita partija.

Teisingumo ministerija prieš savaitę po pakartotinio partijos steigiamojo suvažiavimo nusprendė neregistruoti „NPD“ partijos, nes suabejojo jos atstovų pateiktų dokumentų tikrumu.

„Kilo abejonių dėl dokumentų tikrumo, kas liečia kovo 3 dieną iš tikrųjų ar tariamai vykusį partijos pakartotinį steigiamąjį suvažiavimą“, - BNS sakė Teisingumo ministerijos atstovas Audris Kutrevičius.

Dėl kovo 3 dieną vykusio suvažiavimo teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu.

Tuo metu po pirmo „Neapmokestinamų pajamų didinimo“ steigiamojo suvažiavimo Teisingumo ministerija nusprendė neregisturoti partijos dėl nepakankamo steigėjų skaičiaus. Kaip teigia Teisingumo ministerija, vasario 1-ąją pateiktuose partijos steigimo dokumentuose buvo nurodyti 2385 steigėjai, tačiau patikrinus jų duomenis valstybiniuose registruose ir palyginus juos su kitų partijų sąrašais, išsiaiškinta, kad nesutampa dalies asmenų vardai, pavardės, asmens kodai, dalis jų jau priklauso kitoms partijoms. Iš viso nustatyti 1888 teisingi įrašai. Įstatymai reikalauja, kad partijos steigėjais būtų ne mažiau kaip 2 tūkst. asmenų.

Antrą kartą steigiamojo suvažiavimo dokumentus „NPD“ atstovai ministerijai pateikė kovo pradžioje. Teisingumo ministerija, įvertinusi šiuos dokumentus, teigė negalinti patvirtinti jų tikrumo ir įstatų atitikimo įstatymų reikalavimams ir kreipėsi į prokurorus, kurie savo ruožtu pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„NPD“ pirmininkė N.Giedraitienė nurodė, kad Teisingumo ministerijai klausimų kilo, nes ant pakartotinio steigiamojo suvažiavimo dokumentų nebuvo nurodytas tikslus suvažiavimo laikas valandomis bei tikslus adresas, kur vyko renginys.

Ji sakė nesuprantanti, kodėl dėl to Teisingumo ministerijai reikėjo kreiptis į teisėsaugą, ir neigė, jog pakartotinis „NPD“ suvažiavimas neįvyko.

Tuo metu Teisingumo ministerija skundo prokuratūrai turinio nekomentuoja.

Ši partija nedalyvaus 2016 metų Seimo rinkimuose, nes nespėjo užsiregistruoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių