Naujasis ūkio ministras: užaugau išbandyti nacionalinę politiką

32-ejų Mindaugas Sinkevičius jau greitai pradės eiti ūkio ministro pareigas. Iki šiol gimtajai Jonavai 5,5 metų vadovavęs socialdemokratas teigia, kad sprendimas šias pareigas iškeisti į kur kas aukštesnes – buvo nelengvas.

„Kaip vizualiai nupiešiu savo situaciją: turėjau saugiame, ramiame uoste savo laivą, o dabar noriu išplaukti į jūrą, kuri yra banguota, neaišku, kur nublokš – ar į rifą, ar į uolas, ar pavyks plaukti išlaikant kryptį. Nežinomybės, neapibrėžtumo, klausimų kyla. Tačiau kažkada tokį žingsnį reikėjo žengt. (...) Užaugau išbandyti nacionalinę politiką“, – teigia M. Sinkevičius.

Jis taip pat laidoje „Laba diena, Lietuva“ pasakojo, kad jau buvo susitikęs su laikinai ūkio ministro pareigas einančiu Evaldu Gustu.

Turėjau saugiame, ramiame uoste savo laivą, o dabar noriu išplaukti į jūrą, kuri yra banguota, neaišku, kur nublokš – ar į rifą, ar į uolas, ar pavyks plaukti išlaikant kryptį. Nežinomybės, neapibrėžtumo, klausimų kyla.

Aptarėme, kokie „degantys“ klausimai manęs laukia. Taip pat, kokie esminiai klausimai, kuriuos reikės tęsti. (...) Pagrindinis iššūkis mums, kaip mažai valstybei, siekimas užtikrinti augančią ekonomiką, investicijas. Nes be jų nebus kuriamos darbo vietos, nebus tvarios ekonomikos. Jų nebuvimas lemtų tam tikrus nestabilumus“, – teigia paskirtas ministras.

Plačiau apie numatomus darbus, jo atstovaujamos partijos ir rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos prioritetus ir tai, kokią politinę įtaką padarė jo tėvas dabartinis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių