N. Puteikis išrinktas Centro partijos pirmininku

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kaune per neparlamentinės Lietuvos centro partijos suvažiavimą organizacijos pirmininku išrinktas Seimo narys Naglis Puteikis.

Parlamentaras BNS sakė šios partijos nariu tapęs prieš savaitę.

„Kai neįregistravo mūsų Neapmokestinamųjų pajamų didinimo partijos, Lietuvos centro partija pakvietė visą komandą stoti pas juos, ir visas aktyvas tapo Centro partijos nariais. Jie norėjo atlikti savotišką kraują perpylimą, atnaujinti partiją“, – teigė N.Puteikis.

Šių metų kovą Teisingumo ministerija atsisakė registruoti partiją „ Neapmokestinamų pajamų didinimas“ dėl klaidingų steigėjų duomenų, taip pat suabejojus, ar toks žodžių junginys neklaidina visuomenės. Patikrinus partijos steigėjų duomenis, rasti tik 1888 teisingi įrašai. Įstatymai reikalauja, kad partijos steigėjais būtų ne mažiau kaip 2 tūkst. asmenų.

N.Puteikio teigimu, į Centro partiją įstojo apie pusė tūkstančių žmonių. Dabar ši partija turi apie 2,5 tūkst. narių.

„Dabar Lietuvoje steigiami skyriai, procesas vyksta“, – sakė parlamentaras.

Iki šiol Centro partijai vadovavęs Klaipėdos universiteto profesorius Albinas Stankus tapo N.Puteikio pavaduotoju. Pavaduotojomis išrinktos ir Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narė Gema Umbrasienė bei Ukmergės savivaldybės tarybos narė Nijolė Giedraitienė.

N.Puteikio teigimu, suvažiavimas šeštadienį nutarė spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose dalyvauti kviečiant visus jungtis į antikorupcinę koaliciją.

Anksčiau N.Puteikis buvo paskelbęs, kad Seimo rinkimams vienijasi su televizijos prodiuseriu Kristupu Krivicku. Šeštadienį Seimo narys tvirtino, kad K.Krivicko nėra tarp Centro partijos narių, tačiau jis planuoja su šia politine jėga kandidatuoti į parlamentą.

Lietuvos centro partija įsteigta 2003 metų birželio 1 dieną. Signataras Romualdas Ozolas į ją subūrė buvusius Centro sąjungos narius, kurie nepritarė sąjungos panaikinimui ir susijungimui su Liberalu sąjunga į Lietuvos liberalų ir centro sąjungą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ritamės žemyn

Ritamės žemyn portretas
Paskutiniai,ypač priešrinkiminiai įvykiai rodo,kad norint papulti į Seimą,būtina pasitikrinti sveikatą.Seimas ne cirkas,ir ten juokdariams,klounams ne vieta.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Tai už ką davė Mockaus kompanija Masiuliui kyšį ir kas dar ima kyšius? Nuo 2000-tųjų metų didelę JAV kompanijų pelno dalį sudaro renta, kurią kompanijos užsitikrina, naudodamos valstybės paramą, kad išspausti iš vertingų sandorių konkurentus (antras stulpelis), tuo tarpu iš renovacijų gaunamas pelnas sudaro mažiau nei ketvirtadalį nuo šio valstybinių organų korupcijos duodamo pelno, nes dauguma valstybės įsikišimų padidina barjerus naujiems konkurentams. Mūsų stambiosios kompanijos veikia tokiu pat metodu. Mockus kalba angliškai. Vienas euras, įkištas Masiuliui už Sodros lubų ar kitokių mokestinių lengvatų įvedimą atneša kyšininkams 220 eurų pelno. Lietuvos versluose darbo našumas taip pat nustojo augti, juk neapsimoka investuoti į technologijas, kai žioplių valdžioje papirkinėjimas neša tokius didelius pelnus. Vyrai daugumoje Lietuvos stambių verslų griebia valstybės suteikiamą rentą kastuvais ir neša į bankus maišais. (mokslas-studijos-ekonomika)

Man net keista

Man net keista portretas
Kas už tą kvailį gali išvis balsuoti... Nebent tokie pat kvailai kaip jis...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių