„Moterų“ grupėje Seime dalyvaujantis T. Raskevičius save vadina feministu

  • Teksto dydis:

Seimo nariai sako, kad jie irgi žmonės. Net jeigu priklauso skirtingoms, konfliktuojančioms partijoms, jie gali draugiškai susiburti į laikinąsias grupes, praneša LNK.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kaščiūnas įsirašęs į penktadalį visų Seimo laikinųjų grupių. Iš viso jų – 44. Nuo bendradarbiavimo su skautais iki daugiafunkčių miškų puoselėjimo grupės. Veiklų tiek, kad kai kurias reikia prisiminti.

Seimo nariai gali burtis į laikinąsias grupes ir net būdami skirtingose frakcijose susitikinėti bei dalintis informacija. Septyniolika Seimo narių susibūrė į „Moterų“ grupę. Seimo „Moterų“ grupėje – tik vienas vyras.

„Seime, mano kabinete, Žmogaus teisių komitete, kabo Ruth Ginsburg portretas. Ji buvo JAV Aukščiausiojo Teismo teisėja, kuri labai aktyviai pasisakė už moterų ir lyčių lygybės teises“, – sakė „laisvietis“ Tomas Raskevičius.

Jis save vadina feministu. „Moterų“ grupėje nagrinėja lyčių lygybę. „Ir nėra čia beprecedentis įvykis – praeitoje kadencijoje, laikinojoje „Moterų“ grupėje veikė du vyrai – Simonas Gentvilas ir Dainius Kepenis. Kodėl jie neprisijungė šioje kadencijoje, nežinau“, – pasakojo T. Raskevičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Jis įsirašęs į keturias grupes. Taip pat jis grupėje „Už šeimą“. Joje – 35 Seimo nariai. „Taip, jis irgi yra. Pats pasisiūlė. Na, bando oponuoti kartais. Sekasi sunkiai, kai vienas lauke esi ne karys“, – kalbėjo Seimo narė Agnė Širinskienė.

A. Širinskienė – grupėje „Už šeimą“ ir dar trijose kitose, bet ne „Moterų“. „Nesulaukiau kvietimo iš kolegių, matyt, nusprendė, kad aš lytį pasikeičiau“, – šmaikštavo Seimo narė.

Nesulaukiau kvietimo iš kolegių, matyt, nusprendė, kad aš lytį pasikeičiau.

A. Širinskienė dalyvauja ir „Maldos“ grupės veikloje. Joje – 34 Seimo nariai. Jie drauge meldžiasi. „Valstietis“ Aurelijus Veryga – taip pat. „Būna dienų, kai ateina kunigas į Seimą. Yra koplytėlė ir Seimo nariai, kurie nori pasimelsti, jie ir susirenka tai padaryti“, – atviravo A. Veryga.

„Etno bičiulių“ grupei priklauso penkiolika Seimo narių, bet ne visi grupės nariai apie jos veiklą žino. „Kolegos eina, prašo. Man atrodo, minimaliai bent septyni turi būti, tai, matyt, dėl to ir pasirašiau kolegoms“, – kalbėjo Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

Po interviu nueidamas jis prisiminė, kaip į „Etno bičiulių“ grupę įsirašė. Pinigų už dalyvavimą grupėse Seimo nariai negauna. Dar yra grupė – „Seimo irklavimo klubas“. Joje – dešimt parlamentarų. „Kol kas dar tikrai neirklavome, jeigu bus reikalas, su kolegomis gal ir pairkluosime, bet ji reikalinga tam, kad būtų efektyviai sprendžiamos šiai sporto šakai reikalingos infrastruktūros, vystymo klausimai“, – teigė socialdemokratų frakcijos seniūnas Gintautas Paluckas.

Šiai grupei vadovauja liberalas ir aplinkos ministras S. Gentvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstutis

Kęstutis portretas
Stambulo konvencijai NE ! Netvirkinkit jaunimo . Savo lovos reikalus tegu tvarko tyliai. Kiekvienas "šitų"paminėjimas kursto nesantaiką ir neapykantą . Jeigu Sorošas nupirko net Ameriką ....nors mes pasauliui pasakykim - Ne , mes dar neišprotėjom .

Įleisk kiaulę į bažnyčią

Įleisk kiaulę į bažnyčią portretas
Užlips ant altoriaus.

durnius yra durnius

durnius yra durnius portretas
Ko kito iš jo norėti?
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių