Ministrė: viceministro V. Gavrilovo ankstesnis darbas nekelia interesų konflikto

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė teigia, kad viceministru pasirinktas socialdemokratas Valentinas Gavrilovas, kuris anksčiau dirbo bendrovėje „Vilniaus degtinė“, turi tinkamą išsilavinimą ir gerų rekomendacijų, o jo buvusios pareigos nekelia interesų konflikto.

„Vietoj viceministro Gedimino Černiausko kandidatūrą atrasti, kas galėtų užimti šį postą, buvo pakankamai sudėtinga, kadangi reikia turėti ir ekonomikos žinių, ir teisinių žinių, ir kaip tik toks būtent kandidatas, pretenduojantis į šį postą, ir buvo Valentinas Gavrilovas, apie kurį tikrai buvo labai geri atsiliepimai, nes jisai dirbo LSDP Biudžeto ir finansų komitete, ir tiek ministras Rimantas Šadžius, tiek kiti kolegos rekomendavo kaip tiesiog atsakingai dirbantį visus darbus, jam pavestas užduotis vykdantį. Susipažinus ir aptarus galimybes dirbti, išsiaiškinus, kad Valentinas turi ir du magistrus - ekonomikos ir teisės, kandidatūra tapo tinkama. O darbas „Vilniaus degtinėje“ turbūt tiktai rodo kvalifikaciją ir tam tikrą patyrimą“, - spaudos konferencijoje pirmadienį sakė ministrė, paklausta, ar jos negąsdina viceministro ryšiai su alkoholio pramone.

Ministerijos interneto svetainėje nurodoma, kad V.Gavrilovas „Vilniaus degtinės“ Teisės ir administracijos departamento vadovo pareigas ėjo nuo 2003 birželio iki 2005 gruodžio bei nuo 2007 spalio iki paskyrimo viceministru šių metų gruodį.

„Jeigu žiūrint į kuruojamas sritis, šita sritis yra priskirta viceministrei Jadvygai Zinkevičiūtei - narkotikų, tabako, alkoholio kontrolė, kadangi mes peržiūrėjome kuruojamas sritis ir būtent ši sritis atitenka jai. Todėl aš manau, kad viešų ir privačių interesų konflikto, tuo labiau, kad žmogus (V.Gavrilovas) jau nebedirba ten („Vilniaus degtinėje“), neturėtų būti“, - sakė R.Šalaševičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių