Ministrė: tik medikai gali spręsti, ar vaiką reikia skiepyti, ar ne

  • Teksto dydis:

Ne tėvai, o medikai gali nuspręsti, ar vaiką būtina skiepyti, ar ne, sako sveikatos apsaugos ministrė socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė, argumentuodama siūlymą už vaikų neskiepijimą įvesti baudas.

„Administracinių teisės pažeidimų kodekse ir dabar yra straipsnis, kuris numato tėvų atsakomybę už netinkamą savo vaiko priežiūrą. Į priežiūrą patenka ir sveikatos klausimai. Ne tėvai, o tik medikai gali spręsti, ar vaiką reikia skiepyti, ar ne“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams teigė ministrė.

Jos vadovaujama ministerija parengė Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo papildymą, kuriuo numatoma įvesti tris privalomus skiepus - nuo poliomielito, tymų ir raudonukės.

„Be abejo, tais atvejais, kada medikai nustato, kad gali būti kontraindikacijos arba vaiko sveikata yra tokia, kad galbūt netikslinga skiepyti, tuo atveju, aišku, skiepai nebūtų privalomi“, - pabrėžė R.Šalaševičiūtė.

Ji priminė, kad jos pirmtakas Vytenis Andriukaitis buvo pasirašęs įsakymą, jog neskiepyti vaikai nebus priimami į darželius. Ši tvarka turėjo pradėti galioti 2016 metų sausio 1 dieną.

„Susipažinus su ta tvarka, kuri šiandien galioja, nustatyta, kad iš tikrųjų mes įstatymu nesame reglamentavę, ar skiepai privalomi, ar neprivalomi, todėl tie kiti žingsniai yra truputį teisiškai neteisingai reglamentuoti. Todėl parengėme Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo papildymą, kuriuo numatėme, kad skiepai yra privalomi“, - aiškino ministrė.

Anot jos, pastarasis tymų protrūkis parodė, kad skiepytis būtina. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, iki šių metų liepos 27 dienos Lietuvoje registruoti 44 tymų atvejai, susirgo 11 vaikų ir 33 suaugusieji.

Nustačius privalomus skiepus, tėvams už vaikų neskiepijimą grėstų nuo įspėjimo iki 115 eurų baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prajuokino ministrė

Prajuokino ministrė portretas
bet kokios medicinos procedūros atliekamos tik tėvams sutikus. Medikai gali spręsti nebent už savo vaikus. Andriukaičio įsakas tik paskatins kurtis darželius, kur vaikus ves neskiepijantys. Jeigu tikslas buvo pralaisvint valstybinius darželius, tai gal ir bus pasiektas. Bet vaikų sveikata Andriukaičiui tikrai nerūpi.

Jokie

Jokie portretas
Jokie daktarai,ypac Sveikatosc ministre,kuri yra suinteresuota nauda is farmaciju,neturi teises liepti tevams ka kisti savo vaikams,ypac del vakcinu.Tegu pati visas tas vakcinas susikisa sau. Daktarai niekada nepataria tevams kaip sveikai auginti vaikus,jie tik stengiasi vaikus pacersti ligoniais,priklausomus nuo ju per vakcinu nuodus ir kitokius medikamentus. Be to,net Amwerikoje,yra isimtys,jei tevai nesutinka. Ar normalus tevai nores,kad ju vaikas per vakcinas gautu visa porcija ivairiu nuodu,zmogaus ir gyvunu DNR,cipsus,kurie kontroliuos ju busena,virusus ivairiausius,sitaip sukeliant ne tik mirtis,bet vezius,autizma,smegenu auglius,padarant juos sterilius ir nepilnaverzciais,zombiniais zmonemis. Tik tevai gali nuspresti del savo vaiku geroves,bet ne pinigu istroske medikai.

Antikonstitutiska

Antikonstitutiska portretas
Niurnbergo teisme,kai po karo buvo teisiami vokieciu medikai,atlike baisiausius eksperimentus su vakcinomis prievarta ant zmoniu,buvo nuspresta,kad kiekviena salis i savo konstitucija itrauks straipsni,skambanti panasiai,kad BE ZMOGAUS SUTIKiMO JOKIE MEDIKAI NETURI TEISES KISTIs I ZMOGAUS KUNA,O UZ VAIKUS TAI ATSAKO TEVAI.Taigi,medikai neturi teises,net i serganti zmogu kistis,jei jis nesutinka,jau nekalbant apie sveika. Dabar apieinant konstitucija,si isverstaskure ministre,nori zmones vel padaryti bandomais triusiais mediku rankomis,per prievarta. Ji aiskiai su protu susipyko,pametusi galva del pinigu,gautu is farmaciju. Tai aisku kiekvienam kodel ji taip kisa nuodingas vakcinas.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių