Ministrė: rusai palieka sprogmenis gyvenamuosiuose namuose, vaikų lovelėse, žaisluose

Sulaukusi Ukrainos prašymo, Lietuva ieško galimybių į šalį siųsti išminuotojų, vienas pareigūnas ten jau dirba, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Daugiau negu pusė teritorijos Ukrainos šiuo metu yra vienaip ar kitaip tokioje būklėje, kad su paliktomis minomis ar sprogmenimis, todėl būtina didinti pajėgumus“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministrė.

Pasak jos, su Rusijos invazija kovojanti šalis turi per pusę tūkstančio išminuotojų, tačiau jų nepakanka. Juo labiau, kad reikia skubėti sprogmenis neutralizuoti kuo anksčiau, kol jie dar yra matomi per augmeniją.

Rusai palieka sprogmenis gyvenamuosiuose namuose, vaikų lovelėse, žaisluose.

„Mes esame vieną išminuotoją siuntę, jis yra kartu su tyrėjais, tyrėjų grupėje, bet ieškome dabar savo galimybių, savo vidinių resursų“, – sakė A. Bilotaitė.

Ji sako kreipusis į Europos Tarybai pirmininkaujančią Prancūziją, prašydama koordinuoti išminuotojų siuntimą į Ukrainą per policijos įstaigų tinklą.

„Nėra laiko, nes tie vaizdai, kai yra pristatomi pavyzdžiai, kai rusai palieka gyvenamuosiuose namuose sprogmenis vaikų lovelėse, žaisluose, tiesiog yra baisu“, – kalbėjo ministrė.


Šiame straipsnyje: Agnė Bilotaitėsprogmenysišminuotojaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių