Ministrė nepatenkino patarėjo L. Kontrimo atsistatydinimo prašymo

Iš atostogų grįžusi kultūros ministrė Liana Ruokytė - Jonsson nusprendė nepatenkinti jos patarėjo Lino Kontrimo atsistatydinimo prašymo.

„Ministrė priėmė sprendimą netenkinti L.Kontrimo atsistatydinimo prašymo“, - BNS antradienį sakė ministrės atstovas spaudai Viktoras Bachmetjevas.

Pasak jo, ministrės sudaryta tyrimo komisija nustatė, kad L.Kontrimas „tuo metu buvo nedarbo vietoje, tai vyko ne darbo metu ir tarnybinio pažeidimo neįžvelgė“.

V.Bachmetjevas tvirtino, kad ministrė buvo gavusi raštišką patarėjo prašymą atleisti jį iš pareigų ir tai, anot jo, buvo „normalus politinis žingsnis siekiant pasitikrinti politinį pasitikėjimą“.

„Tai - normali politinės kultūros dalis. Jei buvo kilusi kažkokia banga, žmogus, kuris yra politinio pasitikėjimo, atėjo pas savo tiesioginį vadovą ir sako: aš nesu įsikibęs posto ir jei ministrei, jos komandai tai kenkia, sudaro papildomą erzelį, L.Kontrimas nurodo, kad yra pasiryžęs pasitraukti. Ministrė sako, kad nėra reikalo“, - BNS paaiškino V.Bachmetjevas.

Liepos viduryje LVŽS lyderio R.Karbauskio, knygą „Atvirai“ išleidusios buvusios Seimo narės G.Kildišienės, kelių viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės Liudvikos Meškauskaitės susitikimas viešųjų ryšių bendrovės „PR Service / Edelman Affiliate“ patalpose virto R.Karbauskio slėpynėmis nuo žiniasklaidos, į kurias buvo įtraukti apsaugos darbuotojai ir policijos pareigūnai.

Susitikime dalyvavęs minėtos kompanijos įkūrėjas, kultūros ministrės L.Ruokytės-Jonsson patarėjas L.Kontrimas bandė trukdyti žurnalistams sužinoti, ar agentūros patalpose yra minėti asmenys, o vėliau juos pakvietęs į kabinetą užrėmė duris ir bandė neišleisti.

Anot V.Bachmetjevo, ministrė pati įvertino patarėjo elgesį peržiūrėjusi vaizdo įrašą.

„Ne, neįžvelgė“, - sakė jis, paklaustas, ar ministrė neįžvelgė galimų etikos pažeidimų.

L.Kontrimo elgesį įvertinti ministrei pasiūlė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), kuri buvo gavusi valdančiosios socialdemokratų frakcijos skundą - VTEK nurodė negalinti vertinti galimų darbo drausmės pažeidimų.

Pats L.Kontrimas  atmeta priekaištus ir teigia, kad minėtoje situacijoje neetiškai elgėsi į jo sutuoktinės vadovaujamos viešųjų ryšių agentūros biurą atvykę žurnalistai. Jis tikina, kad ministerijoje dirba nuo 7 ryto iki 16 valandos.

S.Skvernelis praėjusią savaitę žadėjo aptarti situaciją dėl L.Kontrimo su ministre L.Ruokyte-Jonsson. Pasak premjero, nors L.Kontrimas ir yra skirtas į politinio pasitikėjimo pareigas, jo veiksmai „tikrai sudaro prielaidas kalbėti apie galimą atsakomybę ir sprendimus, kurie turi būti priimti“.

V.Bachmetjevas sako nežinantis, ar ministrė su premjeru aptarė šį klausimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Gintautas

to Gintautas portretas
ir ko gi jam reikėjo "liūliuoti"? juk rodė per TV - Kildišienė išėjo kada norėjo, Karbauskis su agentūros vadove kai baigė savo pokalbius, o tiems įsibrovėliams interviu duoti atsisakė iš principo, ir net nebendravo su jais, tam yra nustatytos valandos seime kada žurnalistai gali imti interviu, o ne kada nori, seimo nariai irgi turi savo privatų laiką po darbo, tai gina ir konstitucija

Gintautas

Gintautas portretas
LR Kultūros ministrės politinio asmeninio pasitikėjimo valstybės tarnautojas L.Kontrimas po savo tiesiginio darbo valandų ministerijoje, būdamas savo žmonos viešųjų ryšių ofiso patalpose jau neva neėjęs VT pareigų, būdamas tik savo žmonos vyru ir gindamas savo žmoną nuo įsibrovėlių į privačiai jos nuomojamas patalpas nuo„niekadėjų” įžūlių žurnalistų, jau kaip privatus LR pilietis viešųjų ryšių specialistas L.Kontrimas neva „nepastebimai ” kojos užtvarą atliko gana gudriai„delikačiai”, garsiai to nepareikšdamas, o atvirkščiai maloniai pakvietęs pokalbiui į kitą kambarį visus žurnalistus „užliūliuoti” vengiant atsakymų į jų naivius klausymas apie buvimą (ar nebuvimą, paslaptingai bandant Jiems išeiti per galimai slaptą atsarginį išėjimą)gretimose patalpose valdovo R.L.ir jau buvusios politikės G.K.

Nuomone

Nuomone portretas
Dvigubi standartai. Varnas varnui akies neduria.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių