Ministras paatviravo apie skurdžią vaikystę ir meilę ukrainietei žmonai

  • Teksto dydis:

„Mes gyvenom labai skurdžiai, todėl mamai teko labai daug dirbti“, – atvirai prisipažins naujasis ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Neseniai 27-ajį gimtadienį atšventęs politikas – jauniausias Vyriausybės narys po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo.

Sunkumų nuo vaikystės grūdintas Virginijus nuolat girdėjo aplinkinių patarimų – jei nori prasimušti į žmones, pasiekti karjeros, privalo turėti didesnių tikslų, nei tik pavalgyti ir apsirengti. Kad nesulaukęs nė trisdešimties sės į ministro krėslą, tada, žinoma, nesvajojo, tačiau tvirtai žinojo – jei stengsis, ateitį susikurs saugią. Stengtis teko daug, nes slaugytojos padėjėja ligoninėje dirbusi politiko mama plušo per du darbus, kad viena galėtų užauginti sūnų ir dukrą. Tėvo V. Sinkevičius niekada nėra matęs.

Baigęs mokyklą Virginijus išvyko į Didžiąją Britaniją studijuoti ekonomikos ir tarptautinių santykių. Pradžia buvo nelengva – kurso draugai ilgai negalėjo suprasti, kodėl lietuvis valgo vien ryžius su pomidorais. Po kurio laiko jis susirado kelis darbus, todėl galėjo šiek tiek atsilaisvinti diržą. Magistro diplomo siekė Olandijoje, Mastrichto universitete. Ten ir sutiko gražuolę ukrainietę Kateryną, vėliau tapusią jo žmona. Trejais metais vyresnę moteris kaip mat sužavėjo ambicingą atvykėlį iš Lietuvos, o jis ją – savo pagarba Lietuvoje likusiai mamai. Porai kurį laiką teko praleisti Amerikoje. Ten, Vašingtone Virginijus ir pasipiršo išrinktajai bei įkalbėjo ją keltis gyventi į Lietuvą.

„Visada žinojau, kad emigracijoje neliksiu, ateitį kursiu tėvynėje“, – LRT žiūrovams prisipažins V. Sinkevičius. Laidos „Gyvenimas“ kūrėjams jis ne tik atskleis savo gyvenimo istoriją, bet ir pravers namų sostinėje duris, pristatys žmoną ir dvejų metukų dar neturintį sūnų Vincentą. Nors Kateryna Sinkevičienė prieš televizijos kameras sėdo pirmą kartą ir labai jaudinosi dėl galimo kalbos barjero, tačiau prasidėjus filmavimui, prabilo švariai lietuviškai.

Neįtikėtinai atviras jauniausio Vyriausybės nario  šeimos interviu – jau šį vakarą 19.30 val. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Gyvenimas“ su Edvardu Žičkumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geka

Geka portretas
O Anglijoje ir kitose uzsienio salyse studijuoti "uzsienio reikalus" yra nemokama? Tokia nepasiturinti seima ir... Zmona uzsieniete... Kazkaip idomiai, vos ne puses ministru antrosios puses uzsienieciai...

Čiolė

Čiolė portretas
Na va, pats laikas "tėvui" atsirast. Šaunus jaunuolis...

as

as portretas
Simpatiskas tas ministras!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių