Ministras: normalizuoti santykių su Rusija negalima, kol tęsis agresija prieš Ukrainą

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis nemato galimybės atkurti normalius santykius su Rusija tol, kol ši nekeis savo elgesio Ukrainoje, nesiliaus jos hibridinės atakos.

„Normalizuoti santykių su Rusija nebus įmanoma tol, kol tęsis jos agresija prieš Ukrainą ir kenkėjiška veikla prieš Vakarų šalis“, - pareiškė ministras, antradienį NATO viršūnių susitikimo išvakarėse kalbėdamas Briuselyje surengtoje aukšto lygio diskusijoje dėl NATO ir Rusijos santykių ateities.

Pasak ministro R. Karoblio, akivaizdu, kad Rusija, siekdama sankcijų atšaukimo, imituoja siekį normalizuoti santykius su Vakarais, tačiau neketina atsisakyti okupuotų teritorijų Kryme ir Rytų Ukrainoje ir intensyviai didina savo karinę galią.

„Susiduriame su režimu, kuris kišasi į Vakarų šalių demokratinius procesus, vykdo kenkėjišką veiklą mūsų institucijų atžvilgiu, organizuoja hibridines atakas. Vakarų šalys turėtų išlaikyti tvirtą principinę poziciją, jog santykių atnaujinimas su Rusija taps įmanomu tik pasibaigus Ukrainos teritorijų okupacijai ir hibridinėms atakoms“, - Krašto apsaugos ministerijos pranešime cituojamas ministras.

Pasak R. Karoblio, NATO turi toliau stiprinti gebėjimą atremti Rusijos keliamas karines grėsmes Aljansui, todėl jis pabrėžė artėjančio NATO Viršūnių susitikimo svarbą, kur bus sutarta dėl Aljanso reformos gairių. Lietuvos krašto apsaugos ministras ragina Aljansą stiprinti atgrasymo bei gynybos priemonių įgyvendinimą ir išlaikyti dėmesį Aljanso pajėgų parengties didinimui, NATO vadovavimo struktūros reformai, oro gynybos pajėgumų stiprinimui Baltijos regione.

Briuselyje trečiadienį vyks NATO šalių vadovų susitikimas, kuriame dalyvaus Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir kitų NATO šalių vadovai. Susitikime bus suteiktos gairės tolesnei Aljanso reformai, pradėtai po Krymo aneksijos ir agresijos Rytų Ukrainoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nekrošius

Nekrošius portretas
Karoli, įsiklausyk į tai, ką tu šneki. Ar pats sau kvailai ne atrodai, tiražu damas svetimus feikinius štampų?

tam--,,,,,subotinuj,,,,-Tavo Pakrumiu Broliai

tam--,,,,,subotinuj,,,,-Tavo  Pakrumiu Broliai   portretas
po velena grudo ir kiso savus lietuvius net 38 tukstancius sukiso po velena [neskaitant 200 tukst. zydu],o kolonistu ir rusu NKVD-istu tesugebejo tik 6 tukst ..siaip ne taip sukist..........

Subotinui

Subotinui portretas
Jūs rusofašistuojančios kiaulės jau pamiršti spėjot, kaip mūsų Miško Broliai jūsų protėvius koloborantus ir kolonistus po velėna grūdo. Jūs mažuma, siūlau to nepamiršti.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių