Ministras NATO susitikime pabrėžė gynybos biudžeto svarbą Rusijos grėsmės akivaizdoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Briuselyje penktadienį vykusiame NATO valstybių užsienio reikalų ministrų susitikime pabrėžė gynybos stiprinimo svarbą Rusijos keliamų iššūkių akivaizdoje.

„Lietuvos įsipareigojimas jau kitais metais skirti daugiau kaip 2 proc. BVP gynybai yra tvirtas ir palaikomas visų politinių partijų“, – pranešime spaudai sakė L.Linkevičius.

Anot jo, patirtis rodo, kad nė viena NATO narė nėra apsaugota nuo kibernetinių išpuolių, dezinformacijos kampanijų ar karinio pobūdžio provokacijų, todėl turime daugiau investuoti į savo gynybą ir skirti deramą dėmesį mūsų pažeidžiamiausioms vietoms.

Ministras atkreipė dėmesį į agresyvią Rusijos veiklą Baltijos jūros regione: Karaliaučiaus srities militarizavimą, įskaitant branduolinį užtaisą galinčias nešti balistines raketas „Iskander“, ir šiais metais planuojamas prieš NATO nukreiptas plataus masto pratybas „Zapad“.

„Mūsų ligšiolinių pastangų sustiprinti NATO kolektyvinės gynybos ir atgrasymo pajėgumus sėkmė priklauso nuo investicijų į karines pajėgas, kurios leistų pasiekti aukštą parengties, tvarumo ir sąveikos lygį“, – teigė L.Linkevičius.

Jis taip pat padėkojo pirmą kartą ministrų susitikime dalyvavusiam naujajam JAV valstybės sekretoriui Rexui Tillersonui (Reksui Tilersonui) už pabrėžtą pasiryžimą stiprinti transatlantinį ryšį ir nepajudinamą JAV įsipareigojimą kolektyvinės gynybos principui.

Kartu L.Linkevičius pabrėžė būtinybę išlaikyti tvirtą euroatlantinės bendrijos vienybę ir kalbantis su Rusija siųsti vieningą žinią.

„Tebesitęsiančios agresijos prieš Ukrainą akivaizdoje įprastas NATO ir Rusijos bendradarbiavimas lieka suspenduotas. Tačiau Varšuvoje vadovams nusprendus palikti atvirus komunikacijos kanalus, juos reikėtų išnaudoti reikalaujant Rusijos pasitraukti iš Ukrainos ir keliant pavojingos karinės veiklos šalia NATO šalių sienų klausimus“, – sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antraip sakant ...

antraip  sakant  ... portretas
visi driskiai lietuvos neskit paskutinius centus amerikonams ---amerikonai jus apgins ... na jei nepavyks apgint ..cia ...anot grybauskaites ---,,,jie cia nei prie ko,,,,

...

... portretas
Kažkada NATO primetė Maskvai Žvaigždžių karų varžybas, dabar ir vėl panašiai bando. Bet - ar neatsisuks tas grėblis prieš juos pačius?

Anonimas

Anonimas portretas
gal landzbergio pydarai pasakys,kam rusija grasina,o nuo xaxolų jau lenkai gavo,dar būtų neblogai,kad ir lietuvą su amerikonais pavaišintų,tik stipriasniais pabūklais,bet bijau,kad greitaip taip ir bus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių