Ministras: Lietuva artimiausiu metu tikisi Švedijos leidimo dėl sinchronizacijos darbų

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Lietuva artimiausiu metu tikisi teigiamo Švedijos Vyriausybės sprendimo dėl leidimo pradėti Baltijos jūros dugno tyrimus, reikalingus Lietuvos-Lenkijos povandeninės elektros jungties „Harmony Link“ projekto darbų pradžiai.

„Tai yra didžiausias ir brangiausiais infrastruktūrinis projektas, įgyvendinant Baltijos valstybių sinchronizaciją su kontinentine Europa. Be Švedijos vyriausybės leidimo tyrimo darbai ir projekto įgyvendinimas nusikeltų. Tokios apimties projektas kaip „Harmony Link“ reikalauja ypač tikslaus terminų laikymosi“, – ministerijos pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Jis šį klausimą pirmadienį aptarė su Švedijos kolege Anna Linde.

Ministras pabrėžė, kad šio projekto užbaigimas laiku yra ypač svarbus užtikrinant, kad sinchronizacija būtų įgyvendinta iki numatyto 2025 metų termino.

Už leidimų tyrimo darbams išdavimą atsakingos Švedijos ekonomikos ir inovacijų ministerijos, o galutinį sprendimą priims Švedijos Vyriausybė.

Lietuvos ir Lenkijos elektros perdavimo sistemos operatoriai „Litgrid“ ir PSE 2020 metų balandžio mėnesį kreipėsi į atsakingas Švedijos institucijas dėl leidimo vykdyti jūros dugno tyrimo darbus Švedijos išskirtinėje ekonominėje zonoje.

Leidimą buvo tikimasi gauti 2020 metų rugsėjo pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to marius

to marius portretas
nusivalyk snarglį vatnike

Marius

Marius  portretas
Nusiskusk barzda snargly, protingesnis nebusi.

Boo

Boo portretas
Uždedam pliusą. Landsbergis paminėtas, nuotrauka įdėta.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių