Ministras dalyvaus Afrikos Sąjungos ir ES viršūnių susitikime Dramblio Kaulo Krante

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius išvyksta į į Afrikos Sąjungos ir Europos Sąjungos viršūnių susitikimą, kuris vyks Abidžane (Dramblio Kaulo Krantas).

Kaip sekmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija, lapkričio 28–30 dienomis vyksiančiame penktajame viršūnių susitikime tikimasi patvirtinti bendrą politinę deklaraciją, kuri nustatys Europos ir Afrikos bendradarbiavimo prioritetus 2018–2020 metams.

Europos ir Afrikos valstybių vadovai keturiose teminėse sesijose diskutuos ekonominio įgalinimo, mobilumo ir migracijos, taikos ir saugumo, valdymo klausimais.

L. Linkevičius planuoja dalyvauti taikos ir saugumo sesijoje, kurioje pristatys Lietuvos indėlį atsakant į tarptautinius saugumo iššūkius.

Pirmą kartą renginio diskusijose dalyvaus Europos ir Afrikos jaunimo atstovai, kurie valstybių vadovams pristatys savo parengtą jaunimo deklaraciją.

AS ir ES viršūnių susitikimas vyksta kas treji metai. Planuojama, kad kitas susitikimas vyks 2020 metais vienoje iš Europos Sąjungos valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Numas

Numas portretas
ES turetu auksta tvora nuo afrikieciu statyti, o ne susitikimus rengti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių