Ministras: alternatyva depolitizuos Lietuvos ir Rusijos santykius energetikos srityje

  • Teksto dydis:

Galimybė užsitikrinti energetikos šaltinius iš alternatyvių tiekėjų turėtų depolitizuoti Europos, Lietuvos ir Rusijos santykius energetikos srityje, teigia energetikos ministras Rokas Masiulis.

„Turėti alternatyvą yra naudinga visiems: tiek Europai, tiek Lietuvai, tiek Rusijai. Tai depolitizuos mūsų santykius energetikos srityje, perkeliant tai į verslo lygmenį, kur sprendimai yra priimami remiantis rinkos taisyklėmis,“ – pranešime spaudai sakė R.Masiulis, kuris ketvirtadienį dalyvavo britų dienraščio „Financial Times“ organizuotame Europos dujų sektoriaus viršūnių susirinkime Londone.

Diskusijoje apie Rusijos dominavimą Europos energetikos rinkose dalyvavęs energetikos ministras pabrėžė, kad
Europa yra labai priklausoma nuo energijos importo – Europos Sąjunga (ES) importuoja 53 proc. savo suvartojamos energijos, ir dominuojantis importuotojas, ypač Vidurio ir Rytų Europoje, yra Rusija.

„Dominavimas energijos importe sukelia rizikas energetiniam saugumui ir dažniausiai lemia tai, kad rinka yra iškraipoma“, – sakė R.Masiulis.

Ministro teigimu, šiuo metu Klaipėdoje baigiamas statyti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas, padės įgyvendinti ES energetinio saugumo strategiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių