Ministrai: Lietuva ir Švedija su nerimu stebi Turkijos planus Sirijoje

Lietuvos ir Švedijos užsienio reikalų ministrai sako, kad šalys su nerimu stebi Turkijos planus veržtis į šiaurinę Sirijos dalį.

Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius sakė, kad ES ministrai šį mėnesį Liuksemburge planuoja aptarti galimą naują konflikto Sirijoje etapą.

„Mes išklausysime regiono ekspertų ir, be abejo, mes visi esame susirūpinę dėl pastarųjų įvykių“, – žurnalistams bendroje spaudos konferencijoje su Švedijos užsienio reikalų ministre Ann Linde (Ana Linde) trečiadienį teigė L. Linkevičius.

Turkija žada artimiausiu metu pradėti operaciją kurdų pajėgų kontroliuojamuose Sirijos šiauriniuose rajonuose ir teigia taip siekianti sukurti buferinę zoną tarp savo šalies ir Sirijos sienos.

Įsiveržusi į šiaurės Siriją Turkija gali susidurti su kurdų Liaudies apsaugos daliniais (YPG), kuriuos laiko teroristine organizacija. Į karą Sirijoje įsitraukusi JAV iki šiol rėmė kurdus, reikšmingai prisidėjusius prie grupuotės „Islamo valstybė“ likvidavimo.

Švedijos užsienio reikalų ministrė sakė, kad padėtis Sirijoje neturėtų būti sprendžiama ginklu.

„Reikia diplomatinio sprendimo, o ne karinio sprendimo“, – kalbėjo A. Linde.

Turkija sako, kad įsiveržimas į šiaurės Siriją prisidės prie taikos pastangų šioje karo nualintoje šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ARIJAS

ARIJAS portretas
VISKAS KAIP IR AISKU,,TURKAI SAVO BROLIUS MUSLIUS APSAUDYS IR TOKIU BUDU UZTVIndys VAKARUS GALUTINAI,GUDRIAI ,

viskas

viskas portretas
aisku juk Trumpas ir paliko viska eurosojuzui sprest nes jam dabar viskas dzin juk siondemonkratai ruosia apkalta .........

Anonimas

Anonimas portretas
Ko nerimaujat pederasai? Turkai uzvarys jums islamo banditu i Europa. Tokiu geru svelniu taikos balandeliu kurie taip graziai nurezia avinams galvas. Davai ruoskit , kur,vos kelis milijardus pasalpoms banditams. Galvojat uz dyka jie jus pjaus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių