Ministerijas norima perkraustyti arčiau Seimo

  • Teksto dydis:

Vyriausybė svarsto perkelti 12 ministerijų į pastatų kompleksą prie Seimo, šiuo klausimu jau rengtas ministrų pasitarimas, trečiadienį paskelbė dienraštis „Lietuvos rytas“.

Tokiam planui įgyvendinti planuojama pasirinkti valstybei priklausantį laisvą sklypą, kur anksčiau norėta statyti naują bendrabutį Seimo nariams.

„Buvo atlikta analizė, kokia nauda iš ministerijų perkraustymo būtų valstybei. Tačiau teisinių procedūrų kol kas nepradėjome. Reikia paskutinių potėpių. Turime pasikalbėti ir su parlamento vadovybe, nes tą žemės sklypą dabar valdo Seimas, turėjęs planų jame statyti bendrabutį“, - dienraščiui sakė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Anot „Lietuvos ryto“, pagal šį planą senuosiuose savo pastatuose liktų Užsienio reikalų ministerija ir Krašto apsaugos ministerija.

Reikia kaštų analizės 

Idėja sukelti ministerijas į vieną pastatų kompleksą prie Seimo atrodo gera, tačiau reikia pradėti nuo kaštų analizės, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Mes esame kalbėję, kad yra tokie projektai, reikėtų pažiūrėti, kokia būtų nauda. Vyriausybė skaičių kol kas nepateikė, mes prašėme, kad iškart pradėtume nuo skaičių“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė V.Pranckietis.

Pasak parlamento vadovo, sukėlus ministerijas į vieną pastatų kompleksą taip pat būtų konsoliduotos paslaugos aptarnavimui, tad „idėja būtų lyg ir gera“. Jis teigė nematantis problemų, kad statyboms būtų naudojamas sklypas prie Seimo, kur anksčiau planuota statyti viešbutį Seimo nariams. Anot parlamento vadovo, svarbu, kad projektas būtų ekonomiškai pagrįstas.

„Atrodo, kad pardavus pastatus būtų galima pastatyti naują ir dar liktų laivų lėšų, bet yra visokių svarstymų, daug ministerijų yra paveldo pastatuose, juos reikia prižiūrėti, išlaikyti. Kai ten yra ministerijos, mes užtikriname išlaikymą tokį. Jei pasikeistų nuosavybė, kyla kita problema. Reikia kompleksiškai į tą klausimą žiūrėti“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių