Ministerija siūlo skirstyti mecenatus į nacionalinius ir savivaldybės

  • Teksto dydis:

Kultūros ministerija pateikė Vyriausybei Nacionalinio mecenato ir savivaldybės mecenato statusų įstatymo projektą. Jame siūloma skirstyti mecenatus į nacionalinius ir savivaldybės, trečiadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Nacionaliniu mecenatu galėtų tapti kultūros, sporto, mokslo, visuomenės sveikatos, darnios aplinkos arba krašto apsaugos srityse valstybės raidai svarbiems visuomeninės paskirties statiniams, jų dalims statyti ir atnaujinti ar valstybinės reikšmės programų priemonėms įgyvendinti suteikusieji paramos už daugiau kaip 1 mln. eurų. Savivaldybės mecenato statusas būtų suteikiamas asmenims, minėtoms reikmėms paaukojusiems daugiau kaip 300 tūkst. eurų.

Siūloma, kad nacionalinio ir savivaldybės mecenato statusą suteiktų Vyriausybė. Jį galėtų gauti tik asmenys, kurie nėra pripažinti kaltais dėl nusikaltimo padarymo, neturi neišnykusio ar nepanaikinto teistumo. Jeigu mecenatu pripažintas žmogus nusikalstų, toks statusas iš jo būtų atimtas. Kultūros ministerija siūlo, kad mecenatais galėtų tapti tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys.


Šiame straipsnyje: mecenataiKultūros ministerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių