Ministerija nepritaria siūlymui Konstitucijos dieną skelbti šventine

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) nepritaria parlamentaro konservatoriaus Valentino Stundžio siūlymui spalio 25-ąją minimą Konstitucijos dieną paskelbti šventine diena.

Šį ministerijos siūlymą Vyriausybė svarstys trečiadienį.

Anot SADM, įvedus dar vieną šventinę dieną, Lietuva būtų viena iš daugiausia švenčių dienų ES turinčių valstybių, tai turėtų neigiamų ekonominių padarinių.

"Preliminariais Finansų ministerijos skaičiavimais, į valstybės biudžetą per kiekvieną papildomą nedarbo dieną nesurenkama apie 100 mln. Lt.", - nurodo ministerija.

Tuo metu Teisingumo ministerija SADM pozicijai nepritaria, motyvuodama ypatinga Konstitucijos reikšme ir svarba.

Parlamentaro V.Stundžio siūlymui įvesti dar vieną šventinę dieną Seimas birželį pritarė po pateikimo. Jį svarstyti planuojama rudens sesijoje.

V.Stundžio teigimu, dabartinis Konstitucijos kaip atmintinos dienos paminėjimas neatitinka jos statuso.

Pernai balandį panaši iniciatyva Seime žlugo. Tuomet Seimas po pateikimo nepritarė siūlymui į švenčių dienų sąrašą įtraukti Konstitucijos  dieną spalio 25-ąją, o iš šio sąrašo braukti gegužės 1-ąją minimą Tarptautinę darbo dieną. Tuomet daugiausiai kritikos susilaukė noras panaikinti Tarptautinę darbo dieną kaip šventinę.

Šiuo metu Konstitucijos  diena yra atmintina diena.

1992 metų spalio 25 dieną Lietuvos piliečiai referendume priėmė dabartinę Lietuvos Konstituciją.

Šiuo metu Lietuvoje įteisinta 13 valstybinių švenčių. Kai kurios jos sutampa su savaitgaliais, todėl realiai poilsio dienų yra mažiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kitas bajeris

kitas bajeris portretas
Teisingai, nes vistiek patys valdininkai spjauna į tą Konstituciją.

Luka

Luka portretas
Glumina tie seimūnų šventinių dienų siūlymai . Juokingiausia kai pasiūlį gruodžio 31 d, mes net sausio 1 nešvenčiam,Kalėdų sočiai, o dar 31 d???? O kai perkeldavo tuos penktadienius į šeštadienius-tai būdavo dvi išeiginės ir penktadienis ir šeštadienis, čia valdiškose, o dabar jie nedirba tik penktadieniais. I kai reikia į polikliniiką, ar valdišką instituciją po 4 iųeiginių ten siaubo filmas

teisingai

teisingai portretas
Kadangi konstitucija Lietuvoje negalioja.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių