Ministerija nepritaria siūlymui dalį alkoholio akcizo skirti socialinei reklamai

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nepritaria parlamentarų siūlymui 5 proc. akcizo už alkoholį pajamų skirti prieš alkoholio vartojimą nukreiptai socialinei reklamai.

Neigiamą išvadą „darbiečių“ Kęstučio Daukšio ir Vilijos Filipovičienės pataisoms teikianti ministerija tvirtina, kad įstatyme numatytiems tikslams reikėtų atseikėti 40 mln. litų, o tai neigiamai paveiktų šalies biudžeto formavimą.

Ministerija nurodo, kad numačius finansavimą socialinei reklamai iš akcizo, vadovaujantis Fiskalinės drausmės įstatymu, tektų mažinti asignavimus biudžete kitoms sritims.

SAM taip pat remiasi Konstitucinio teismo 2002 metų liepos 11 dienos nutarimu, numatančiu, kad tik Vyriausybė turi įgaliojimus biudžeto projekte numatyti, kiek lėšų ir kokiems tikslams turėtų būti skirta. Kadangi pajamos iš akcizo, kurio dalį socialinei reklamai ir nori skirti projekto iniciatoriai, planuojamos biudžete, anot ministerijos, „kyla abejonių“, ar siūlomos nuostatos neribotų šių Vyriausybės konstitucinių įgaliojimų.

Anksčiau Sveikatos apsaugos ministrė yra užsiminusi, jog pačiai iniciatyvai pritaria, tačiau ji suabejojo dėl siūlomų skirti lėšų dydžio.

Seimas minėtoms Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms yra pritaręs po pateikimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių