J. Poželą gydantys medikai: sunku prognozuoti, kas bus toliau

  • Teksto dydis:

Santariškių klinikų generalinis direktorius sako, kad sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Juro Poželos būklė yra sunki, bet pamažu gerėja. Jis tebegydomas Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriuje.

„Būklė yra sunki, bet stabili, ir yra gerėjimo tendencija“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė Kęstutis Strupas. 

„Tai yra tulžinės kilmės ūminis pankreatitas“, – pridūrė jis.

Ligoninės vadovas sakė nesąs aiškiaregys ar orakulas, kad kalbėtų apie ministro sveikatos perspektyvą.

„Yra sunki ūminio pankreatito eiga ir prognozuoti, kiek truks (gydymas - BNS), ką reikės daryti, kaip viskas bus, šiuo metu yra sudėtinga“, - teigė klinikų vadovas.

Gydytoja gastroenterologė Saulė Brašiškienė savo ruožtu sakė, jog pankreatitas gali lemti labai sudėtingas komplikacijas.

„Ūminis pankreatitas reiškia, kad tai yra labai staiga išsivystęs kasos uždegimas. Kasa yra be galo aktyvus organas, gaminantis labai svarbius, labai aktyvius visus virškinimo fermentus, taip pat visą eilę hormonų, ir todėl jos liga gali lemti labai sudėtingas komplikacijas“, - aiškino medikė.

Anot jos, viena sunkiausių ligos formų yra nekrozinis pankreatitas - tuomet liga paveikia daug organų sistemų, per 50 proc. šia forma sergančių pacientų miršta.

J.Požela dėl ūminių virškinimo sistemos sutrikimų bei pilvo skausmų į klinikas skubiai buvo paguldytas praėjusią savaitę. Pasak klinikų medikų, atlikus tyrimus, jam diagnozuotas ūminis biliarinės (tulžinės) kilmės pankreatitas (kasos uždegimas), jo priežastis, tikėtina, buvo tulžies nutekėjimo sutrikimas.

34-erių J.Požela susirgo atostogaudamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Medikų klanas pokyčių nenori; - 'švelnus' perspėjimas STT kas ir jų laukia jei tik pabandys gydytojus judint.

standartai

standartai portretas
Kauno antra ligoninė.Naktis. Greitoji atveža ligonę. Pedagogę. Niekam ji nerūpi. Keletą valandų. Kraujo tyrimą dar net keletą kartų. Akmenligė, tulžies. Uždegimas, temperatūra pakilusi. Kraujo tyrimas "nepavyksta", vėl ir vėl reikia kartoti. Galop ligonė susiskambina su artimaisiais ir ryte antros ligoninės gydytojui, kuris vėl pasako, kad kažkas ne taip,kraujo imti reikia iš naujo, pareiškia: nieko gero iš jūsų nesulauksiu. Važiuosiu į kitą ligoninę. O super rūpestingas, koks tegali būti toje ligoninėje gydytojas ligonei sako: ir gerai: boba iš ratų - ratams lengviau... Kitoje ligoninėje tyrimai atliekami per pusvalandį. Netrukus moteris operuojama. inistro laimė, kad nepapuolė į Kauno antrą ligoninę...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių