A. Mazuronis: „darbiečiai“ neatmeta ir buvimo opozicijoje galimybės

Jeigu po Seimo rinkimų formuojant naują valdančiąją koaliciją Darbo partijai nepavyktų susitarti dėl programinių nuostatų, šios partijos Prezidiumo narys Seimo narys Andrius Mazuronis neatmeta galimybės,  kad „darbiečiai“  gali likti ir opozicijoje.

„Mūsų pagrindinis ir principinis nusistatymas  yra tai, kad mūsų partija bendradarbiaus su tais, kurie sutiks mūsų rinkimų programos  nuostatas,  bent tas, kurios mums svarbiausios,  įtraukti į būsimos Vyriausybės programą. Svarbiausias dalykas yra tai, ar mums  pavyks susitarti dėl programinių nuostatų. Mes neatmetame  galimybės būti ir opozicijoje nepavykus pasiekti sutarimo“, – antradienį Eltai sakė Seimo narys A. Mazuronis.  

Jis nelinkęs kalbėti apie kažkokius galimus postus būsimajame Seime ir Vyriausybėje.

„Šiandien  mes nekalbame apie kažkokias pozicijas, apie derybas dėl postų pasiskirstymo, bet mes esame pasiruošę ginti mūsų programines nuostatas derybose su galimais koalicijos partneriais. Pasikartosiu, kad neatmetame varianto net ir pasilikimo opozicijoje, jeigu tos mūsų siūlomos nuostatos galimiems koalicijos partneriams bus nepriimtinos“, – svarstė A. Mazuronis.

Nežinau, visko gali būti, visi viską spėlioja. Mes tam neteikiame reikšmės, ar tai „auksinės“ akcijos ar „neauksinės“.

Jis  nesiėmė kategoriškai pasakyti, ar „darbiečiams“ būtų priimtinesnis dalyvavimas koalicijoje, kurią formuotų  konservatoriai, ar „valstiečiai“.

„Iš tikrųjų  objektyviai šnekant, kai kurios mūsų nuostatos yra pakankamai artimos ir sutampa su „valstiečių“, yra ir ekonominė dalis  nuostatų, kurios yra daug artimesnės su konservatorių partijos programa. Matyt, tos derybos  bus apie programą. Svarbiausia  yra tai, kaip pavys susitarti per derybas ir kokia apimtimi mūsų programą bus galima perkelti  į Vyriausybės programą. Mes dėl to būsime labai principingi“, – sakė šios kadencijos  parlamentaras ir į naują Seimą perrinktas „darbietis“ A. Mazuronis.

Jis nesuteikia reikšmės  tam, kad būsimoje koalicijoje „darbiečių“ mandatai gali tapti „auksiniais“.

„Nežinau, visko gali būti, visi viską spėlioja. Mes tam neteikiame reikšmės, ar tai „auksinės“ akcijos ar „neauksinės“. Iš  tiesų  tam skiriame nedaug dėmesio, mes susikoncentruojame į antrą rinkimų turą. Turime du kandidatus ir visus partinius, žmogiškuosius resursus skirsime  tam, kad padėtume tiems kandidatams kuo alima sėkmingiau  pasirodyti antrajame  rinkimų ture“, “ sakė politikas.

Pasak A. Mazuronio, „darbiečiai“  negalvoja apie galimus ministrų postus naujoje Vyriausybėje.

„Tikrai apie tai negalvojame, nenorime taip toli užbėgant įvykiams  už akių.  Jau turime pakankamai daug karčios patirties ir suprantame, kad ministro  postas labai dažnai atneša ne tik galimybių, bet ir sunkumų. Tai labai realistiškai vertiname. Mums šiaindien svarbiausia yra sėkmingai pasirodyti antrajame rinkimų ture“, – sakė A. Mazuronis.

Spalio 25  d. vyksiančiame antrajame Seimo rinkimų ture dėl parlamentarų mandatų varžysis du „darbiečiai“: Telšių  rinkimų apygardoje  Valentinas Bukauskas, Nalšios šiaurinėje apygardoje Rimvydas Podolskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Dar vienas Landsberginis atsirado tėvas buvo protingesnis , mąstyk ką darai

Oglasite

Oglasite portretas
Buvimo ar kovojimo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių